Kokenut kaksikko Konttoripisteen Oulun kasvoina


19.08.2021

Konttoripiste avasi toimipaikan Oulussa elokuun alussa. Yli 30 vuoden ajan ICT-alaa näköalapaikalta seurannut Jukka Isotalo lähtee yhdessä Hannu Vanhalan kanssa luomaan Konttoripisteelle perustaa uudella markkina-alueella.

Jukka Isotalo vas. ja Hannu Vanhala oik. lähtevät innolla rakentamaan Konttoripisteelle jalansijaa Oulun alueelle.

– Ei ollut vaikea tarttua tähän haasteeseen, kun mahdollisuus tarjottiin, Jukka Isotalo sanoo.

Hannu Vanhala siirtyi puolestaan Konttoripisteen vahvuuteen jo vuonna 2014. Silloin toimialueena oli Raahe ja Konttoripisteelle kokonaan uusi markkina-alue. Vanhala on jatkossakin Raahen Konttoripisteen toiminnassa mukana, mutta pääpaino on nyt Oulun verkoston luomisessa yhdessä Isotalon kanssa.

– Muutin Oulusta vuonna 2007. Nyt voi sanoa, että 14 vuoden tauon jälkeen palaan taas kotiin, Vanhala toteaa.

Myös Jukka Isotalo palaa tavallaan kotiin. Mies on tehnyt pitkän uran ICT-alan parissa. Edellinen työnantaja oli Lounea (entinen Canorama), alueena Koillismaa ja päätoimipaikkana Kuusamo. Sitä ennen vierähti toistakymmentä vuotta Data Infon ja Fujitsun palveluksessa Etelä-Suomessa.

Oulu on kuitenkin ollut Isotalolle koti vuodesta 1992 lähtien, vaikka osoite on välillä monta vuotta ollut muualla. Voidaan siis sanoa, että ympyrä sulkeutuu, kun mies palaa kotiin.

– Tämä tuntuu itselleni luontevalta. Oulu on aina ollut minulle koti, mutta samalla tässä pääsee taas tutustumaan uusiin ja erilaisiin ihmisiin ja asiakkuuksiin.


Työuran ensiaskeleet Kokkolassa


Jukka Isotalon synnyinpaikkakunta on Kälviän kunta, joka on nykyään vuoden 2009 kuntaliitoksen seurauksena osa Kokkolan kaupunkia. Kokkolassa Isotalon ura ICT-alalla käynnistyi 1990-luvun alussa Hovitieto ja Kokkolan Konttorikone -nimisissä yrityksissä.

– Voi sanoa, että tässä sulkeutuu samalla myös toinen ympyrä, kun aloitan kokkolalaisen yrityksen työntekijänä, Isotalo sanoo ja viittaa Konttoripisteen kokkolalaistaustaan. Tuomo Lahti perusti Konttoripisteen Kokkolassa 36 vuotta sitten. Tämän vuoden elokuussa avattu Oulun toimipiste on yrityksen kuudes Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

– Aika paljon on tämä ala ja maailma muuttunut niistä ajoista, kun aikoinaan aloitin Hovitieto -ketjussa. Silloin puhuttiin vielä telefakseista. Itse olen aina ollut kiinnostunut tietotekniikasta, joten oli mielekästä lähteä rakentamaan uraa tällä alalla.


”Kiksit haasteista”


Vaikka Oulu on Konttoripisteelle täysin uusi markkina-alue, kyse ei ole hypystä tuntemattomaan. Sekä Jukka Isotalo että Hannu Vanhala tuntevat nimittäin alueen kuin omat taskunsa – laaja kontaktiverkosto ja syvällinen tieto eri liiketoimintojen nykypäivän vaatimuksista on jo molemmilla olemassa. Isotalo ja Vanhala tuntevat alueen yrittäjien tarpeita ja yrittäjät luottavat kokeneen kaksikon ammattitaitoon.

– Me ymmärrämme, minkälaista yritysten liiketoiminta on. Vastavuoroisesti yrittäjät tietävät, että meidän kautta saavat oikeat vastaukset kysymyksiin, Vanhala toteaa.

Isotalolle nyt alkava haaste Konttoripisteen edustajana on uran kolmas vastaavanlainen rakennusprojekti, jossa muurataan peruskivi kannattavalle toiminnalle uudella maaperällä.

– Aikoinaan lähdin rakentamaan Systema Superstoren toimintaa Ouluun 1990-luvun alussa. Sen jälkeen oli vuorossa Data Info -ketju pääkaupunkiseudulla saman vuosikymmenen lopussa. Liiketoiminnan rakentaminen on aina ollut lähellä sydäntä.

Pääkaupunkiseudulla Isotalolla on myös CV:ssä mittava ura Fujitsu Siemensin ja Fujitsun palveluksessa, ja silloinkin oli tavallaan kyse rakentamisesta.

– Piti tehdä Fujitsu Siemens tutuksi Suomen markkinoilla, edeltäjä Mikro Mikko oli tullut tiensä päähän. Toimme silloin markettimikrot ja internet-PC:t markkinoille. Nyt on mukavaa lähteä taas rakentamaan jotain uutta tänne Ouluun. Saan tällaisista haasteista ”kiksit”, Isotalo sanoo.


Laaja verkosto


Vuosien varrella Jukka Isotalo on ehtinyt rakentaa erilaisia verkostoja myös vapaa-ajalla. Isotalon nimi saattaa nimittäin tulla vastaan ties missä asiayhteyksissä – pikaisella googletuksella löytyy Isotalosta mainintoja kansainvälisessä Lionsien palvelutoiminnassa mukanaolosta, Oulun kauppakamarista ja Patelan Venneilyseurasta. Isotalolla on myös oma erilaisiin kanaviin sisältöä ja painoituotteita tuottava perheyritys Ou-Vel Oy.

Harrastuksiin kuuluvat muun muassa golf ja metsästys. Listaa voisi vielä jatkaa pitkälle, sen verran monessa liemessä on Isotalo keitetty.

Työuran ja harrastusten myötä maantiet ovat tulleet Isotalolle tutuksi. Kaverina matkassa on lähes aina mukana beagle Ellu.

– Sanon aina, että Ellulla on takana enemmän kilometrejä autossa kuin yhdellekään toisella koiralla tässä maassa. Mutta nyt, kun toimipiste vakiintuu tänne Ouluun, niin Ellukin pääsee vähän helpommalla, Isotalo sanoo.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.