Konttoripisteen henkilöstö kasvaa neljällä uudella asiantuntijalla


14.06.2022

Tänä keväänä Konttoripisteen Kokkolan toimipisteessä on aloittanut Rauli Lassila B2B-myyjänä, Pasi Hietala AV-asentajana sekä Mika Roukala ja Eemeli Sundell IT-asiantuntijoina.
Konttoripisteen henkilöstö kasvaa neljällä uudella asiantuntijallaKonttoripisteen uusi myyntitykki Rauli Lassila edistää Keski-Pohjanmaan alueen myyntiä entistä enemmän.

Hänen työnkuvaansa kuuluu B2B-myynti sekä uusien ja nykyisten asiakkaiden tarpeiden selvittäminen. Lassila kiertää asiakkaiden luona Keski-Pohjanmaalla ja erityisesti Jokilaaksojen alueella, josta hän on myös kotoisin.

– Palvelu on henkilökohtaisempaa, kun saan tavata asiakkaita kasvotusten. Se on myös erityisen tärkeää, kun luodaan pitkiä asiakassuhteita. Pidän ihmisten tapaamisesta, joten minusta ei olisi pelkkään puhelimessa tehtävään työhön, Lassila naurahtaa.

Lassila on aiemminkin hakenut Konttoripisteelle toiseen työnkuvaan, mutta karsiutui loppumetreillä. Hänelle oli jäänyt jo tuolloin haastattelusta hyvä fiilis Konttoripisteen henkilöstöstä ja työilmapiiristä. Kun Konttoripisteelle avautui keväällä paikka B2B-myyjän työhön, Lassila päätti lähettää jälleen hakemuksen. Tällä kertaa hän nappasikin paikan itselleen.

– Ennen hakemuksen lähettämistä kyselin tutuiltani, joilla oli kytköksiä Konttoripisteelle, millainen se on yrityksenä. Kuulin pelkkää hyvää sanottavaa! Konttoripisteellä ja minulla on yhteistä myös arvot. Tiesin, että täällä kannustetaan liikuntaan, panostetaan työhyvinvointiin ja tuetaan urheilujoukkueita. Se on itselleni tärkeä asia.

Lassilalle urheilu on tärkeä osa vapaa-aikaa. Aina kun lasten kanssa touhuilulta ehtii, hän lenkkeilee ja pelaa jalkapalloa.Mika Roukala on käsistään kätevä IT-asiantuntija


Mika Roukala on toinen uusista IT-asiantuntijoista. Roukalan työnkuvaan kuuluu IT-laitteiden asentaminen, huoltaminen ja korjaaminen.

Eikä siinä kaikki: hänellä on kokemusta myös elektroniikkakolvauksesta, piirilevyjen ja komponenttien korjauksesta, vianetsinnästä sekä kokoonpanotyöstä. Listaa voisi jatkaa pitkästi.

– Olen vähän ”hifistelijä” työssäni. Jos minulle tuodaan esimerkiksi läppäri uuden akun vaihtoon, se ei ole minulle pelkästään akun vaihtamista, vaan paljon enemmän. Ennen laitteen palauttamista puhdistan laitteen päällisin puolin liinalla ja puhdistusaineella. Tai jos löydän ohimennen jotain pientä fiksattavaa, niin huollan sen siinä sivussa. Laite palautetaan viimeisen päälle huollettuna, koska se on hyvää asiakaspalvelua, Roukala hymyilee.

Roukala kaipasi työelämässä uusia haasteita ja irtisanoutui edellisestä työstään. Jo parin päivän päästä hän bongasi Konttoripisteen avoimen työpaikkailmoituksen.

– Lähdettyäni edellisestä työpaikasta suunnittelin olevani lomalla jonkin aikaa. Ehdin lomailla pari päivää. Nyt olenkin jo täällä, hän nauraa.

Neljän lapsen isänä vapaa-aikaa on luonnollisesti rajallinen määrä. Mutta kun sitä on, Roukala viettää aikaa läheisten ystäviensä ja puolisonsa kanssa saunomalla, pelaamalla tai katsomalla elokuvia.Pasi Hietala vaihtoi rakennusmiehen hommista AV-asentajaksi


Pasi Hietala on Konttoripisteen uusin AV-asentaja. Hietala on aiemmalta ammatiltaan rakennusmies, mutta fyysisesti raskas työ aiheutti hänelle terveysongelmia.

Hietala päätti ripustaa rakennusmiehen työvaatteet lopullisesti naulaan ja opettelee nyt Konttoripisteen opastuksella AV-asentajan työtä. Tekniikan ala ei ole kuitenkaan täysin vierasta Hietalalle.

– Olen aikaisemmalta koulutukseltani datanomi, joten IT-puoli oli minulle entuudestaan tuttua. AV-asentajan työ olisi luonnollinen jatkumo aiemmille opinnoille, Hietala perustelee päätöstään.

Rakennusmiehen kokemuksesta on ollut vähän yllättäenkin hyötyä AV-asentajan työssä. Laitteita asentaessa on otettava huomioon erilaiset seinämateriaalit ja niihin sopivat kiinnitystavat. Hietalalla on tietotaitoa, mitä kodin tavallisella Remontti-Reiskalla ei välttämättä ole.

Tähän mennessä Hietala on harjoitellut erilaisten laitejärjestelmien käyttöä ja tutustunut niiden toimintatapoihin. Joka päivä oppii uutta tietoa sisäistettäväksi, joka on myös raskasta. Mutta Hietala on tyytyväinen työhönsä ja Konttoripisteeseen työpaikkana.

– Jo ensimmäisen viikon aikana huomasin, miten mukava työpaikka Konttoripiste on. Elämässä on tullut tehtyä töitä monenlaisissa paikoissa, mutta Konttoripiste eroaa näistä kaikista täysin, Hietala kehuu tyytyväisenä.Eemeli Sundell teki harrastuksesta työn vastaväitteistä huolimatta


Eemeli Sundell on Konttoripisteen kautta IT-asiantuntijana kansainvälisessä Umicore-kobolttijalostamossa. Hän on jalostamossa paikan päällä viikottain ja piipahtaa välillä Konttoripisteen toimistossa.

Laaja työnkuva sisältää muun muassa puhelimien ja tietokoneiden käyttöönottoja, laite- ja palvelinylläpitoa sekä tietoturvallisuudesta ja automaatiosta huolehtimista.

Sundell työskenteli aiemmassa työpaikassaan IT- ja järjestelmäasiantuntijana. Hän teki isoille valmistajille ja yrityksille takuuhuoltoja sekä huoltokartoituksia. Uudelta työltään Sundell toivoi haastavuutta ja sitä hän sai.

– Halusin kasvattaa nykyisiä taitojani, oppia uusia asioita ja saada monipuolisen työn. Umicorella työ on iso kokonaisuus, mutta kaikki on tehty hyvin turvalliseksi. Vastuualueita annetaan lisää sen mukaan, kun edelliset vastuualueet ovat hyvin hallussa, Sundell kertoo.

IT-ala kehittyy nopeasti ja se on luonut oman haasteensa asiantuntijoille, joiden täytyy ylläpitää koko ajan omaa osaamistaan. Työn tekoa helpottaa, jos haluaa kehittää itseään myös vapaa-ajalla.

Kuten moni muukin IT-asiantuntija, myös Sundell päätyi työhönsä harrastuksen kautta.

– Moni on sanonut, että älä tee harrastuksesta työtä, sillä kyllästyt molempiin ja kohta sinulla ei ole työtä eikä harrastusta ollenkaan. Varmasti tällä alalla voi niin käydä, mutta kyllä tämä on ollut vielä ihan mukavaa, Sundell nauraa.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.