Timo Kuivanto on viihtynyt Konttoripisteellä 25 vuotta


05.12.2016

Timo Kuivanto on viihtynyt töissä Konttoripisteellä 25 vuotta. Myyntimiehen mukaan positiivinen ajattelu on pitkäjänteisyyden salaisuus. Merkkivuoden kunniaksi Timo kertoi hiukan itsestään, työstään ja näkemyksiä alan muutoksista 25 vuoden aikana.Kuka on Timo Kuivanto omin sanoin kerrottuna?

Olen 48-vuotias kolmen lapsen isä, joka asuu Kokkolassa Kirkonmäen kupeessa. Töissä olen Konttoripisteen aktiivinen myyntimies, joka suhaa alueella Keski-Pohjanmaa, Järviseutu, Etelä-Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa niin vanhojen asiakkaiden luona kuin hankkimassa uusiakin.

Entä työkaverien sanoin kerrottuna?

Jaa… Toki toivoisin tähän kaikkia positiivisia kommentteja. Kuvittelisin, että työkaverit pitävät mukavana, reiluna ja jämptinä työkaverina. Tuomon mukaan olen porukan lyömätön tarinan iskijä.

Mitä teet tarkemmin sanottuna työksesi Konttoripisteellä?

Teen myyntityötä pääosin pk-yrityksille, mutta jonkin verran myös julkishallinnon puolelle.

Olet ollut töissä Konttoripisteellä 25 vuotta. Mikä on pitkäjänteisyytesi salaisuus?

Kyllä se varmasti on positiivinen ajattelu ja periksi antamattomuus. Kun aloitin työt vuonna 1991, olimme Suomessa keskellä syvää lamaa. Muutama vuosi tuntui siltä, että hakkaamme päätä seinään. Mutta siinä ei auttanut muu kuin tehdä vain omaa pärstää tunnetuksi ja kertoa että tällainenkin yritys on olemassa. Siitä se sitten pikkuhiljaa lähti vuoden 95–96 paikkeilla, kun talouskin lähti nousuun ja samalla tietysti myös yritys alkoi kasvaa. Silloin kun minä aloitin, meitä oli mukana kolme ihmistä, joista minä olin ensimmäinen palkattu työntekijä. Pikkuhiljaa porukkaa alkoi tulla lisää esimerkiksi huollon puolelle ja nyt meitä on töissä 11 henkilöä.

Millainen työnantaja Konttoripiste on?

Jos näin pitkään on viihtynyt, niin voi kyllä sanoa että Tuomo on reilu. Jos pomon ja työkavereiden suhteen ei olisi niin sanotusti paketti kohdallaan, en todennäköisesti olisi näin pitkään viihtynyt. Kyllähän joka paikassa on todettu, että sillä porukalla jonka kanssa hommia tehdään, on tosi iso merkitys. Eli työkavereitten kanssa tullaan hyvin toimeen.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on vaihtelevuus. Jos suunnittelet tulevan päivän tietyllä tavalla tänään, ei se kuitenkaan käytännössä mene niin. Aina tulee asiakkailta pyyntöjä ja yhteydenottoja, joihin pitää reagoida ja jotka tekevät päivistä mielenkiintoisia. Pyrin olemaan puoli päivää viikossa konttorilla, mutta kyllä aika menee suurimmaksi osaksi tuolla kentällä ja se on tuonut sen vaihtelevuuden tähän hommaan. Jos olisin vain päivystänyt konttorilla 25 vuotta, niin voi olla että puoletkin siitä olisi riittänyt.

Miltä alan muutos näyttää, kun katsot nyt 25 vuotta taaksepäin?


Sehän on ollut hurja. Toki ala oli haasteellinen silloinkin kun, aloitin ja tekniikka kehittyi koko ajan. Mutta nyt tuntuu, että se kehittyy aina vain nopeammassa syklissä. Siinä meillä on haastetta, että pysymme ajan tasalla sekä myynnillisesti eli sen puolesta mitä tarjoamme, mutta myös on iso merkitys tänä päivänä. Niiden takia panostamme paljon henkilökunnan koulutukseen.

Mikä on myyntimiehen paras kikka?

Kyllä se on positiivinen ajattelu, rehellisyys ja nopea reagointi kontakteihin ja kyselyihin. Ei kannata lähteä vetämään mitään roolia vaan olla oma itsensä. Paras kikka on olla kikkailematta.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.