Timo Kuivanto on puolessa välissä sataa ja mielessä toinen mokoma lisää


30.11.2018

Konttoripisteen pitkäaikainen myynnin ammattilainen Timo Kuivanto täytti 50 vuotta 27.11.2018. Työpaikalla merkkipaalua juhlittiin kyseisenä päivänä työkavereiden ja asiakkaiden kanssa joulupuuron, kahvin ja täytekakun voimin.

Timo otti vieraita vastaan Konttoripisteen Kokkolan toimitiloissa. Pöytä oli laitettu koreaksi paitsi ruualla myös herkullisilla toimistotarvikkeiden tuotealennuksilla.

Konttoripisteen Tuomo Lahti (vas.) ja Timo Kuivanto juhlistivat Timon pyöreitä vuosia.

– Synttäripäivä on valjennut hyvissä tunnelmissa. Olemme tehneet vähän juhlavalmisteluja jo eilen niin kyllähän tämä on alkanut ihan juhlapäivältä tuntua, Timo kertoo vieraita vastaanottaessaan.

Merkkipäivää on ehditty juhlia työn lisäksi perhepiirissä.

– Viikonloppuna kävimme perheen kanssa syömässä ja sitten kotona vielä kahviteltiin ja kakuteltiin.

50 vuotta tuli täsmälleen täyteen aamuyöllä kello kymmentä vaille kaksi eli nukkuessa. Merkkipaalu ei ollut myöskään ensimmäisenä asiana mielessä aamulla herätessä.

– Mutta sitten kun luin lehteä aamulla, huomasin että vaimo ja muksut olivat laittaneet lehteen kuvan esikouluajoilta. Katsoin, että pirskatti tuohan on Tulliharjun päiväkodista ja minä siinä kuvassa. Siinä tuli sellainen olo, että on tässä vähän miehistynyt. Onhan tuosta jo hetki aikaa. Ei se nyt pahalta tuntunut. Se on jonkinlainen etappi, että ollaan puolessa välissä sataa ja mielessä on toinen mokoma lisää, jos vain terveys kestää, sitähän ei voi ikinä tietää, Timo pohtii.

Konttoripisteellä Timo on tehnyt pitkän työuran. 27 vuotta on yli puolet elämästä.

– Onhan se pitkä tovi. Juuri totesimme vieraaksi saapuneen asiakkaani kanssa että, olemme tehneet yhteistyötä jo ihan urani alkuajoista asti. Ja hämmästelimme sitä, kuinka nopeasti se aika on mennyt. Mutta jos taas ajattelee 27 vuotta eteenpäin, niin siinä kohtaa olen itse jo ihan eläkeukko, Timo naureskelee tavoilleen uskollisena.

– Tässä kohtaa onkin paikka jakaa kiitoksia asiakkaille. Monia on ollut mukana jo pitkän aikaa ja siitä seuraa, että tätä työtä on saanut pitkään tehdä. Jos asiakkaat eivät olisi olleet uskollisia, niin eihän me tässä oltaisi. Välillä on toki tehty hartiavoimin töitä, että se asiakasuskollisuus on ansaittu. 27 vuoden aikana olemme kasvaneet kolmen hengen yrityksestä 13 hengen yritykseksi eli kyllähän tässä on koko ajan kehitystä tapahtunut.

Aina pilke silmäkulmassa


Onnittelijoita saapuu tasaiseen tahtiin ja paikalla on paljon Timon asiakkaita. Yksi heistä on Best-Hallilla työskentelevä Päivi Karhulahti. Best-Hall tilaa käytännössä kaikki konttoritarvikkeet ja tekee myös toimistokalustehankintoja Konttoripisteeltä.

– Olemme olleet Timon asiakkaana niin kauan että en osaa edes vuosissa sanoa. Ainakin 20 vuotta. Pitkän yhteistyön salaisuus on hyvä palvelu ja hyvät tuotteet. Timo on myyjänä tosi hyvä. Hänelle on ihan sama ostammeko paketin kyniä vai toimistokalusteita, niin palvelu on yhtä hyvää ja Timo jaksaa paneutua. Ja lisäksi Timo jaksaa olla aina hyvällä tuulella, Karhulahti kehuu.


Best-Hallilla työskentelevä Päivi Karhulahti on ollut Timon asiakkaana jo pitkään.

Konttoripisteen yrittäjä ja toimitusjohtaja Tuomo Lahti vahvistaa saman.

– Timo on humoristinen ilopilleri, jonka energisyys on aivan omalla tasollaan. Timolla on aina myös kaupan kiilto silmässä ja veijarimainen hymy naamalla. Hän tekee tunnollisesti sen mihin ryhtyy ja on sitoutunut ja luotettava tekijä niin meidän kuin asiakkaidenkin suuntaan.

Tuomo Lahti muistaa vielä, miksi aikanaan palkkasi Timon.

– Päätös oli helppo silloin. Timo oli samanhenkinen tyyppi asenne kohdallaan, se on aivan ratkaiseva tekijä tässä työssä. Tietysti matkan varrella on tullut esiin myös halu kehittyä ihmisenä ja työntekijänä ja myös halu ottaa vastuuta on kasvanut valtavasti koko ajan, Lahti kertoo.

Työantaja lausuu lämpimät kiitokset päivän sankarille.

– Näin pitkään ja läheisesti kun on tehty yhteistyötä, niin Timohan on nimenomaan minun työparini ja enemmän kuin vahva oikea käsi. Sydämellinen kiitos siis näistä vuosista, jotka olemme yhdessä töitä tehneet asiakkaiden parissa yhtiötä kasvattaen. Toivottavasti saamme vielä paljon hyviä vuosia jatkossakin.

Viisikymppisestä sanotaan usein, että nyt on tultu miehen ikään. Kun Lahdelta kysyy, onko Timo nyt selvästi miehistynyt hän purskahtaa hyväntahtoiseen iloiseen nauruun.

– Päinvastoin. Sama pilke silmäkulmassa se tuli tänäkin aamuna töihin kuin kaikki nämä vuodet.

Työkaveri Tiina Möttönen ja Timon sisko Maarit Biskop reagoivat aivan samoin.

– Timo on aina tosiaan pilke silmäkulmassa, sellainen vekkuli, Möttönen nauraa.

– Ulkoiselta olemukseltaan Timo on toki miehistynyt selvästi, mutta edelleen myös perheen kesken hän on sellainen iloinen hassuttelija, Biskop vahvistaa.


Timo on aina pilke silmäkulmassa.

Tiina Möttönen on tehnyt töitä yhdessä Timon kanssa 16 vuotta. Ikinuori asenne ja iloisuus ovat töissäkin pelkästään hyvä asia ja varmistaa sen että työt sujuvat.

– Timo on todella auttavainen. Hän auttaa aina jos kysyy, vaikka olisi kuinka kiireinen. Tykkäämme myös hänen huumorintajustaan. Timon kanssa on helppo tehdä töitä myös siksi, että hän jaksaa aina hauskuuttaa meitä ja mielikuvituksellaan piristää päivää, Möttönen sanoo.

Timo halusi auttaa myös siten, että kukkien ja lahjojen sijasta hän pyysi osoittamaan merkkipäivänsä muistamiset lahjoituksena Pohjanmaan syöpäyhdistyksen Keski-Pohjanmaan osastolle. Lahjoitettavaa kertyi 1 005 €.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.