Polkujuoksutapahtuma West Coast Trail Run tulee taas!


06.08.2019

Öjan saaristossa järjestettävä matalan kynnyksen polkujuoksukilpailu järjestetään tänä vuonna 22. syyskuuta. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki kuntoilusta kiinnostuneet kuntoon ja ikään katsomatta. Tutustu tapahtumaan katsomalla esittelyvideo!


Kisassa on 22 ja 10 km sarjat, joihin voi osallistua ajanotolla tai ilman. Öjan saaristopolku tarjoaa juoksijalle monipuolista ja vaihtelevaa maastoa: korpimetsää, kalliota, pitkospuita ja merta. Polulla on haastavia pätkiä jotka vaativat kulkijaltaan sinnikkyyttä, mutta myös helppokulkuista maastoa, missä juoksija pääsee pinkomaan sydämensä pohjasta.

– Aivan uskomatonta, miten hieno reitti ja luonto meillä on näin lähellä! Todella moni on tullut kertomaan, että ei olisi uskonut lähellä olevan näin upeita maisemia, kertoo West Coast Ultra Runners -seuran jäsen Fredrik Olaussen.

West Coast Ultra Runners on seura, joka juoksee säännöllisesti porukalla pitkiä matkoja eli ultria.

Seuran jäsenet ovat juosseet yhdessä paljon Öjassa. Polkujuoksukisojen olemattomuus Keski-Pohjanmaalla sekä Öjan saaristopolun tuntemattomuus synnyttivät idean järjestää polkujuoksukisat kyseiselle reitille.

Nyt kisoja on järjestetty noin kolmisen vuotta.

– Olemme saaneet tapahtumasta paljon sellaista palautetta, että huomaa järjestäjien itsekin olevan juoksijoita, Fredrik hymyilee.
Tapahtumaa sponsoroivat Kokkolan Prisma yhdessä Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen kanssa.

– Yksi kohderyhmistämme on kuntoilijat ja aktiiviliikkujat, joten senkin takia olemme päättäneet olla mukana tapahtumassa, Prisma Kokkolan johtaja Veli-Matti Haarala sanoo.

IT-ratkaisuja päätuotteenaan tarjoavan Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti on ollut itse juoksemassa West Coast Trail Runissa. Tuomo pitää kokemusta hienona ja silmät aukesivat lähialueen luonnon kauneudelle.

– En olisi uskonut, miten hienosti meillä on meri läsnä, upeat kalliot ja niin monivivahteinen luonto ympärillä. Hyvän olon tunne oli kyllä lenkin jälkeen!

Konttoripisteen arvoihin kuuluvat liikunta ja hyvinvointi, joten oli selvää että yritys on mukana sponsoroimassa West Coast Trail Run -tapahtumaa.

– On upeaa olla mahdollistamassa tällainen tapahtuma Kokkolaan, Tuomo summaa.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.