Konttoripisteen uusi toimitusjohtaja Jarkko Pelto-Arvo luotsaa yritystä ihmislähtöisellä otteella


23.05.2022

Jarkko Pelto-Arvo aloitti Konttoripisteen toimitusjohtajana huhtikuun alussa. Uusi toimitusjohtaja haluaa olla ihmislähtöinen johtaja ja korostaa yhdessä tekemisen periaatetta. Neuvonantajaksi siirtyneellä Tuomo Lahdella oli selkeä visio yrityksen sisäisistä järjestelyistä jo ennen yrityskauppojen toteutumista. Lähtökohtaisesti oli selvää, että uusi toimitusjohtaja tulee talon sisältä.
Konttoripisteen uusi toimitusjohtaja Jarkko Pelto-Arvo luotsaa yritystä ihmislähtöisellä otteella

Tuomo Lahti luovutti toimitusjohtajan kapulan Jarkko Pelto-Arvolle. Kuvassa vasemmalla Jarkko Pelto-Arvo ja oikealla Tuomo Lahti.


– Meillä on onneksi hyvä ja luotettava henkilökunta, jolle voi jakaa vastuuta. Henkilöstön, sidosryhmien, asiakkaiden ja päämiesten näkökulmasta on hyvä, että toimitusjohtajaksi löytyi tuttu ja luotettava kaveri. Vuosia olen siirtänyt Jarkolle sellaisia vastuita, joilla valmennusta tehtävää varten on vaivihkaa tehty, Tuomo Lahti paljastaa.

Toimitusjohtajan pesti tuli järjestelmäasiantuntijana ja team leaderinä toimineelle Jarkko Pelto-Arvolle yllätyksenä.

– Kuullessani yrityskaupoista ajattelin, että toimenkuvani tulee olemaan esimerkiksi huoltopäällikkö, mutta en osannut arvata, että Tuomo kaavaili toimitusjohtajan paikkaa minulle. Mielelläni halusin ottaa haasteen vastaan ja olin otettu luottamuksesta, Pelto-Arvo toteaa.

Pelto-Arvon työnkuva oli jo ennestään laaja pitäen sisällään talouspuolen asioita, ostoa, myyntiä sekä huoltopuolen vetovastuuta.

– Luonteeltani olen sellainen, että nostan heti kättä pystyyn ja haluan lähteä opettelemaan uusia asioita.


Urapolku ammattikoulusta toimitusjohtajaksi


Jarkko Pelto-Arvo otti ensimmäiset askelet urapolullaan ammattikoulussa, tietotekniikka-asentajan koulutuslinjalla. Ammattikorkeakouluopinnot mies aloitti pariin otteeseen eri linjoilla, mutta suuntautumisvaihtoehdot eivät tuntuneet omalta. Elisan teknisessä tuessa työskennellessään Pelto-Arvo huomasi mielenkiintoisen paikan Konttoripisteellä. Työ yrityksessä alkoi huoltoteknikkona vuonna 2007.

Ammattikorkeakouluopinnot mies aloitti työelämän ohella vuosia myöhemmin ja valmistui keväällä taloushallinnon tradenomiksi. Koulutussuuntaus tukee onnistumista toimitusjohtajan tehtävässä.

– Valitsin taloushallinnon suuntauksen, koska ajattelin sen täydentävän hyvin omaa osaamistani. Myös johtajuuskursseja otin opintoihin mukaan, enkä tietenkään silloin osannut vielä arvata, miten tarpeeseen ne tulisivat, Pelto-Arvo toteaa.

Jarkko Pelto-Arvo haluaa olla ihmislähtöinen esimies, joka korostaa yhdessä tekemisen periaatetta.
Jarkko Pelto-Arvo haluaa olla ihmislähtöinen esimies, joka korostaa yhdessä tekemisen periaatetta.


Ihmislähtöistä johtamista


Tuomo Lahti nostaa esiin muutaman tärkeän asian, mitkä uuden toimitusjohtajan kohdalla tukevat tehtävässä menestymistä.

– Toimitusjohtajalla tulee olla vahva ymmärrys ja näkemys ICT-maailmasta sekä sen tulevaisuudesta. Toinen tärkeä asia on HR-puoli. Henkilöstöä täytyy osata kuunnella ja kunnioittaa. Jarkkoa jo lähtökohtaisesti arvostetaan Konttoripisteellä. Lisäksi toimitusjohtajalla pitää olla myynnillinen ote ja taloushallinnon osaamisen puoli kunnossa, Lahti kertoo.

Millaisen esimiehen Konttoripisteen henkilöstö saa Pelto-Arvosta?

– Olen ihmislähtöinen ja ulospäinsuuntautunut. Minulla on valmiiksi hyvä yhteys porukkaan ja haluan ajatella työyhteisön hyvinvointia, Pelto-Arvo kertoo.

Konttoripisteellä Pelto-Arvo on viihtynyt lähes 15 vuotta. Tärkeäksi tekijäksi hän listaa työkaverit ja yhteishengen.

– Tuomon kanssa on aina ollut hyvät välit, olen saanut uusia mahdollisuuksia ja kehittyä työntekijänä. Aina ei olla oltu samaa mieltä asioista, mutta olen voinut vapaasti tuoda esiin omat mielipiteeni ja uudet ideat, Pelto-Arvo sanoo.Kasvu tavoitteena


Jarkko Pelto-Arvo haluaa säilyttää Konttoripisteen liikuntaan ja työhyvinvointiin liittyvät arvot. Saman arvomaailman jakaa myös uusi omistaja JNT.

Toimitusjohtaja ei koe tarvetta lähteä tekemään isoja muutoksia yrityksessä, jossa perusasiat ovat kunnossa.

– Toki minulla on omia ajatuksia, joita haluan lähteä viemään eteenpäin. Haluan pitää ihmiset mukana tekemisessä entistä enemmän ja lähdenkin määrittelemään työntekijöille enemmän vastuualueita. Meillä on tiivis porukka ja yhdessä viemme asioita eteenpäin.

Liiketoiminnan kasvua Konttoripiste hakee erityisesti Oulun suunnasta. Lisäksi Pelto-Arvo haluaa panostaa strategian luomiseen, jotta kaikille on tiedossa yhteiset tavoitteet.

Pelto-Arvo puhuu jatkuvan oppimisen ja opiskelun puolesta.

– Toimitusjohtajanakin pitää olla jatkuvasti valmis oppimaan ja omaksumaan uusia asioita. Ala on sellainen, että pitää koko ajan olla halu oppia uutta ja pysyä mukana, eikä saa tyytyä siihen mitä osaa.


Perheen ja puolison tuki


Vapaa-aika tuoreella toimitusjohtajalla kuluu perheen parissa. 4-vuotias Viivi ja 10-vuotias Vili pitävät miehen liikkeessä. Lisäksi Pelto-Arvo tunnustautuu isosta autotallista haaveilevaksi automieheksi. Viimeisin hankinta on urheiluauto, Nissan 350Z.

Pelto-Arvo korostaa myös puolison merkitystä työelämässä.

– Molemmat olemme tahoillamme menneet uralla eteenpäin ja autettu toisiamme. Kotoa tuleva tuki on tärkeää, Pelto-Arvo korostaa.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.