Finntensid huolehtii asiakassuhteista laadukkaalla asiakaspalvelulla


22.05.2023

Finntensid on siivousvälineiden- ja tuotteiden jälleenmyyjä, joka on kasvanut vuosikymmenien aikana aidosti asiakaslähtöisellä palvelulla. Konttoripiste sujuvoittaa Finntensidin arkea toimittamalla toimistotarvikkeita ja tarpeen mukaan ICT-laitteita.
Finntensid huolehtii asiakassuhteista laadukkaalla asiakaspalvelulla

Finntensidin valikoimassa on peräti 10 000 tuotetta. Kuvassa logistiikkapäällikkö Esa Huhtala.


Finntensidin päätoimiala on siivoustuotteiden tukku- ja yritysmyynti. 10 000 tuotteen valikoima sisältää muun muassa puhdistusaineita, siivousvälineitä ja catering-tuotteita. Suuren varaston ansiosta iso osa tuotteista voidaan toimittaa hyvin nopeasti, joka on myös Finntensidin kilpailuetu.

Sopimusasiakkaille on myös siivouslaitteiden leasingpalvelu ja koulutusta siivoustuotteiden ja -laitteiden käyttöön.

Asiakkaana on kaupunkeja, kuntia, sairaaloita, ravintoloita ja teollisuusyrityksiä. Myös yksityishenkilöt voivat ostaa tuotteita.

40 vuoden aikana yhden miehen yritys on kasvanut lähes 20 henkeä työllistäväksi yritykseksi. Logistiikkapäällikkö Esa Huhtala uskoo kasvun syynä olevan aito tapa palvella asiakasta alusta loppuun asti.

- Emme sanele kaupan käyntiä, vaan kuuntelemme asiakasta mitä hän tarvitsee ja haluaa. Pyrimme aina hyvään jälkimarkkinointiin kaupanteon jälkeen, jotta asiakas tulisi toistekin. Me emme lähde kilpailemaan hinnoilla. Se on pitkällä tähtäimellä toki helppo, mutta kallis ja kannattamaton keino käydä kauppaa, Huhtala kertoo.

Kauppaa käydään erityisesti verkkokaupassa, joka toimii myös tilausjärjestelmänä sopimusasiakkaille. Finntensidin toimialue kattaa koko Suomen. Eniten tuotteita toimitetaan suuriin kaupunkeihin kuten Seinäjoelle, Kokkolaan, Kemiin ja Ouluun.

Finntensidin myymälässä on Pohjois-Suomen suurin kattaustarvikevalikoima. Myymälässä saa myös neuvontaa tuotteiden käyttöön ja esimerkiksi vaikean tahran puhdistamiseen.
Finntensidin myymälässä on Pohjois-Suomen suurin kattaustarvikevalikoima. Myymälässä saa myös neuvontaa tuotteiden käyttöön ja esimerkiksi vaikean tahran puhdistamiseen.

Ostojen keskittäminen on päivän sana


Asiakkaista 80 % on julkisen puolen toimijoita. Vuosien varrella julkisen puolen hankintoja on keskitetty entistä enemmän.

- Aiemmin hankintoja tekivät yksittäiset kunnat tai korkeintaan parin kunnan ”renkaat”. Nyt hankinnat tehdään usean yksikön keskittymässä, joka voi koskettaa puolta Suomen maakunnista, Huhtala kertoo mietteliäänä.

Suurin syy muutokseen on maakunta- ja soteuudistus, joka astui voimaan vuoden 2023 alussa.

- Soteuudistus tuli voimaan liian nopeasti. Yhtäkkiä joku ulkopuolinen taho kertoi maakunnille, miten hankinnat täytyisi tehdä, vaikka asioista ei oltu keskusteltu tavarantoimittajien kanssa. Ostajat eivät enää tienneet, mistä ja mitä ostetaan. Uudistuksen myötä kilpailu on kiristynyt entisestään ja tarjouskilpailun merkitys kasvanut, Huhtala avaa.

Monet ostajat keskittävät tilauksia mielellään, jotta tuotteita ei tarvitsisi tilata eri paikoista. Julkisella puolella muun muassa kilpailulaki estää hankintojen keskittämisen. Se tarkoittaa, että tuotteet on tilattava aina tietyistä paikoista ja sopimuksen ulkopuolisia tuotteita ei saa ostaa.


Raaka-aineiden hinnat jopa kolminkertaistuneet


Vaikka Finntensidin tuotevalikoima on valtava, mitä tahansa tuotteita he eivät ota myyntiin.

- Tuotteiden kotimaisuus ja turvallisuus on meille tärkeää. Suurin osa pesuaineista tulee kotimaisilta valmistajilta, kuten Berneriltä, KiiltoCleanilta ja Kemvitiltä. Siivousvälineet ja laitteet tulevat ulkomailta. Tuotemerkin on oltava sillä tavalla pitkäikäinen, ettei tuotteen valmistusta olla heti lopettamassa, Huhtala luettelee.

Julkisella puolella on tarkat kriteerit millaisia pesuaineita voi/pitää käyttää, joten tuotteita valitaan myös sen mukaan.

Sodan alettua Euroopassa raaka-aineiden saatavuudessa on ollut haasteita. Kuivausrumpujen komponentteihin on ollut puolen vuoden toimitusjono ja joidenkin raaka-aineiden hinnat ovat pompanneet jopa kolminkertaiseksi.

- Lipeän ja soodan hinnat ovat moninkertaistuneet. Kumpaakin käytetään esimerkiksi pyykkipulverissa ja tiskiaineessa. Venäjä on lipeän ja soodan suurin valmistaja, mutta pakotteiden takia niitä tuodaan nyt muualta maailmasta.

Myös energian korkea hinta on johtanut esimerkiksi paperin hinnan nousemiseen.

Finntensid myy eniten jokapäiväistä käyttötavaraa kuten hygieniapaperia, jätesäkkejä ja konetiskiaineita.

- Hygieniapaperia tulee kaksi rekkakuormallista viikossa ja jotain yksittäistä tavaraa yksi laatikollinen vuodessa. Eli tuotteita menee hyvin vaihtelevasti, mutta silti kaikkea täytyy olla, Huhtala naurahtaa.


Konttoripiste on uusinut Finntensidin tietokoneet, monitoimilaitteet ja palvelinkokonaisuuden. Finntensidille toimitetaan toimistotarvikkeita tarpeen mukaan.
Konttoripiste on uusinut Finntensidin tietokoneet, monitoimilaitteet ja palvelinkokonaisuuden. Finntensidille toimitetaan toimistotarvikkeita tarpeen mukaan.

Luotettavaa ja joustavaa yhteistyötä puolin ja toisin


Finntensidin ja Konttoripisteen yhteistyö on kestänyt liki 10 vuotta.

Huhtala ja Konttoripisteen myyjä Hannu Vanhala tekivät heti yhteistyön alussa diilin, jossa Finntensid ostaa Konttoripisteeltä kaikki tietotekniikkalaitteet sekä konttoritarvikkeet ja Konttoripiste ostaa Finntensidiltä siivoustarvikkeita.

- Yhteistyö sujuu erittäin hyvin ja kaupankäynti on helppoa puolin ja toisin. Ei ole sellaista ylimääräistä säätämistä. Meillä on keskinäinen luottamus, ettei kumpikaan huijaa toista tai tule yllätyksiä hintojen kanssa, Huhtala kehuu.

Vuosien varrella Konttoripiste on uusinut Finntensidille monitoimilaitteet, tietokoneet ja sähköpöydät. Lisäksi Konttoripiste toimittaa toimistotarvikkeet, joka sujuvoittaa toimistotyön arkea.

Yhteistyö alkoi Finntensidin tarpeesta päivittää iso palvelinkokonaisuus. Konttoripiste erottui muista toimijoista edukseen asennuspalvelullaan, jota ei ollut muilla tarjolla.

- Palvelimia asentaessa aloimme keskustella Vanhalan kanssa vähän kaikenlaisesta ja tarjosin heille palveluitamme. Siitä se yhteistyö alkoi ja eteni omalla painollaan. Ja on jatkunut tähän päivään asti, Huhtala päättää hymyillen.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.