Tarjoamme kattavat pilvipalvelut yrityksille. Pilvipalvelu tarkoittaa käytännössä sitä, että palvelut ja ohjelmistot toimivat missä ja millä laitteella tahansa. Kaikki työssä tarvittavat sovellukset ja tiedostot ovat käytettävissä selaimen kautta mobiilisti tai eri tietokoneilta eikä erillisiä laiteasennuksia ja päivityksiä tarvita. Pilvipalvelu ei tarkoita kirjaimellisesti sitä, että palvelut ja tieto sijaitsevat ylhäällä taivaalla, vaan aivan tavallisissa suurissa konesaleissa.
Nykypäivänä yritykset ovat siirtymässä enenemissä määrin helppoon pilvikäyttöiseen tapaan jakaa tiedostoja työntekijöiden ja eri sidosryhmien välillä.

Pilvikäyttöinen tiedostopalvelin näyttäytyy käyttäjän koneella kuin kovalevy tai paikallinen levyasema, vaikka onkin pilvipalvelu. Käytännön kannalta näissä onkin vain yksi ero: tiedostot sijaitsevat oman koneen sijaan pilvessä.

Kasvavan yrityksen on usein tarpeen laajentaa yhteistyötään lukuisiin kumppaneihin ja ulkoistaa osia prosesseistaan. Laaja verkostoituminen ja tiedostojen kätevä hallinta kumppaneiden välillä onkin digimaailmassa olennaisen tärkeää toimivan liikesuhteen luomisessa. Esimerkiksi hankalat VPN-yhteydet poistuvat huolenaiheista. Käyttäjän ei enää tarvitse rakennella verkkoyhteyksiä paikasta a paikkaan b, eikä miettiä mitä softia käyttää sisäänkirjautumiseen, tiedoston avaamiseen tai niiden eteenpäin lähettämiseen.

10 hyvää syytä ottaa pilvipalvelu käyttöön

  1. Automaattinen varmuuskopiointi
  2. Yhteensopivuus useiden eri ohjelmien kanssa
  3. Helppo muokata ja lisätä kapasiteettia tarpeen mukaan
  4. Tiedostojen käytettävyys kännykällä ja tabletilla
  5. Kätevä kokonaisuuden hallinta
  6. Selkeä kansiorakenne ja oikeuksien antaminen
  7. Tarve jakaa suuria tiedostoja ja tehdä julkisia linkkejä verkkosivulle
  8. Mahdollisuus käyttää ohjelmia jopa lainakoneella tai nettikahvilasta
  9. Vahingon sattuessa laaja palautettavuus
  10. Ei enää pölyttyvää palvelinta, jonka elinikää ei voi ennustaa

Suunnittele pilvipalvelut yhdessä asiantuntijan kanssa


Pilvipalvelut yrityksille kannattaa suunnitella yhdessä asiantuntijan kanssa. Pilvipalvelu pitää usein koota erityyppisistä pilvipalveluista, jotta kaikkien ratkaisujen parhaat ominaisuudet saadaan hyödynnettyä. Erityyppisiä pilvipalveluita ovat julkiset pilvet, yksityiset pilvet ja hybridipilvet.

Julkiset pilvet kuten esimerkiksi Googlen, Microsoftin ja Dropboxin palvelut ovat useimmiten yksityishenkilöiden käytössä, mutta myös yritykset hyödyntävät näitä tunnettuja palveluita. Yksityiset pilvet taas hyödyntävät standardoituja ratkaisuja, mutta samalla tarjoavat ratkaisun yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan, koska yrityksen omat tiedot ovat vain yrityksen käytettävissä ja hallinnassa. Kustannusetu syntyy siitä, että useampi yritys voi käyttää samoja standardoituja alustoja, mutta toisistaan erillään.

Edellä mainituista ominaisuuksista johtuen paras vaihtoehto yrityksille on usein julkisen ja yksityisen pilven yhdistelmä, joka on integroitu jo käytössä olevaan infrastruktuurin. Tätä ratkaisua kutsutaan hybridipilveksi.

Yrityksesi pilvipalvelut onnistuvat parhaiten, kun eri palvelut yhdistetään oikealla tavalla juuri sinun yritystoimintaasi varten. Asiantuntijan avulla hankit pilvipalvelut niin, että saat mukautettua palvelut ja optimoitua kustannukset, tietoturvan sekä käytettävyyden. Lisäksi autamme asennuksessa niin, että käyttöönotto sujuu häiritsemättä loppukäyttäjiä.

Hanki yrityksellesi oma pilvipalvelin, jolla onnistuu niin pilvitallennus kuin muutkin yrityksesi elintärkeät toiminnot missä ja millä tahansa laitteella. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste palvelee alueella Kokkola, Pietarsaari, Kannus, Ylivieska, Raahe ja Oulu.

Sinua palvelevat

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.