Asiakastarinat


 • Elho kasvaa innovatiivisella tuotekehityksellä

  31.10.2023

  Elho kasvaa innovatiivisella tuotekehityksellä

  Keltainen maatalouskonerivistö kasitien varrella Pännäisissä on monelle autoilijalle tuttu näky. Maatalouskoneet pakataan merikontteihin ja viedään ympäri maailmaa. Viennin osuus tuotannosta on tällä hetkellä 85 %. JNT ja Konttoripiste tuottavat yritykselle toimivat tukipalvelut, jotka pitävät Elhon liiketoiminnan sujuvana.
  Lue lisää

 • Tilitoimisto Pulkkinen hakee kasvua humoristisella markkinoinnilla

  04.09.2023

  Tilitoimisto Pulkkinen hakee kasvua humoristisella markkinoinnilla

  "Testaa tilitoimistosuhteesi", kehottaa Tilitoimisto Pulkkinen somekanavillaan. Humoristisella markkinoinnilla pyritään välittämään työpaikalla huokuvaa rentoa fiilistä myös nykyisten ja uusien asiakkaiden suuntaan. Kahdeksan henkeä työllistävä tilitoimisto luovutti vuodenvaihteen jälkeen IT-tuen ohjakset Konttoripisteen käsiin. Yhteistyö on sujuvaa paikallisen kumppanin kanssa ja erityisen tyytyväisiä Pulkkisella ollaan Konttoripisteen tapaan hoitaa reklamaatiot ja ratkaista eteen tulevat ongelmat.
  Lue lisää

 • Finntensid huolehtii asiakassuhteista laadukkaalla asiakaspalvelulla

  22.05.2023

  Finntensid huolehtii asiakassuhteista laadukkaalla asiakaspalvelulla

  Finntensid on siivousvälineiden- ja tuotteiden jälleenmyyjä, joka on kasvanut vuosikymmenien aikana aidosti asiakaslähtöisellä palvelulla. Konttoripiste sujuvoittaa Finntensidin arkea toimittamalla toimistotarvikkeita ja tarpeen mukaan ICT-laitteita.
  Lue lisää

 • Hirvennahkaa maailman ääriin

  28.10.2022

  Hirvennahkaa maailman ääriin

  Kokkolan Nahkalla on pitkät perinteet hirvennahan valmistuksessa. Perheyritys on kasvanut nahkakäsineitä valmistavasta nahkapajasta maailman suurimmaksi riistaeläinten nahkojen tuottajaksi.
  Lue lisää

 • Kalajoelta kalusteet koko Suomeen

  23.06.2022

  Kalajoelta kalusteet koko Suomeen

  Kalajoki on hiekkasärkistään tunnettu kesäkaupunki. Paikkakunnan elinvoimaisuutta tukee merkittävä työllistäjä Topi-Keittiöt, jonka tehdas toimistotiloineen sijaitsee Kalajoen keskustan tuntumassa. Keittiökalustekauppa käy kuumana niin kuluttajapuolella kuin projektikaupassa, vaikka materiaalin hinta ja saatavuus ovat haastaneet alaa. Viime vuoden 41,5 miljoonan liikevaihdosta kolme neljäsosaa kilahti kassaan projektikaupan puolelta.
  Lue lisää

 • Esitystekniikka on tärkeä apuväline opetuksessa

  01.04.2022

  Esitystekniikka on tärkeä apuväline opetuksessa

  Konttoripiste päivitti Kokkolassa sijaitsevan Ykspihlajan koulun ja päiväkodin esitystekniikan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Käyttäjäystävällinen esitystekniikka on nykyään tärkeässä asemassa opetustyössä.
  Lue lisää

 • Konttoripiste viritti KPO:n esitystekniikan kuntoon

  05.10.2021

  Konttoripiste viritti KPO:n esitystekniikan kuntoon

  Lähes 700 miljoonan euron liikevaihdolla operoiva Osuuskauppa KPO totesi, että pääkonttorin esitystekniikka ei vastannut nykyajan vaatimuksia. Konttoripiste kutsuttiin paikalle - ja lopputulos jopa ylitti odotukset.
  Lue lisää

 • Nyt sana kuuluu selkeämmin

  26.05.2021

  Nyt sana kuuluu selkeämmin

  Toholammin seurakunta kääntyi Konttoripisteen puoleen, kun oli aika uudistaa kirkon äänentoistolaitteet. Nyt 160 vuotta vanhassa kirkossa on nykypäivän soundit ja sana kuuluu kaikille selvästi.
  Lue lisää

 • Näkömestari luottaa paikalliseen osaamiseen

  30.04.2021

  Näkömestari luottaa paikalliseen osaamiseen

  Isot kansainväliset ketjut valloittavat maaperää pieniltä paikallisilta yrityksiltä. Se ei ole mikään uutinen. Mutta vielä löytyy runsaasti yrityksiä, jotka jaksavat mennä eteenpäin omin avuin. Yksi niistä on Näkömestari - kokkolalainen optiikka-alan yritys, joka on säilyttänyt itsenäisyytensä jo 40 vuotta.
  Lue lisää

 • Merius kasvaa kyseenalaistamalla

  10.02.2021

  Merius kasvaa kyseenalaistamalla

  Tehdassuunnittelua mullistavalla tavalla tekevälle Meriukselle uteliaisuus on elinehto - sen avulla yritys tavoittelee viidessä vuodessa liikevaihtonsa viisinkertaistamista.
  Lue lisää

 • Etätyön tehokkuus kasvaa kunnon välineillä

  28.10.2020

  Etätyön tehokkuus kasvaa kunnon välineillä

  Kun Suomi keväällä siirtyi kuin yhtenä rintamana etätöihin, syntyi hetkessä suuri tarve etätyön mahdollistaville ICT-ratkaisuille.

  - Videoneuvottelulaitteiden, kotitoimistolaitteiden ja Office 365 -asennusten kysyntä kasvoi keväällä selvästi. Kotitoimistoihin hankittiin esimerkiksi kannettavia tietokoneita ja pienikokoisia tulostimia, kertoo järjestelmäasiantuntija Jarkko Pelto-Arvo Keski-Pohjanmaan Konttoripisteestä.
  Lue lisää

 • Keskuspesula panostaa asiakastuntemukseen ja digitalisaatioon

  07.09.2020

  Keskuspesula panostaa asiakastuntemukseen ja digitalisaatioon

  Kannuksessa päätoimipaikkaansa pitävä Keskuspesula tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaiset ja aidosti asiakaslähtöiset pesula- ja hygieniapalvelut. Keskuspesula tavoittelee vahvaa valtakunnallista kasvua ja myös digitalisoi liiketoimintaansa aktiivisesti. Digitalisaatiossa Keskuspesulan luottokumppanina toimii Keski-Pohjanmaan Konttoripiste.
  Lue lisää

 • Data Group tekee paikallisista ICT-yrityksistä valtakunnallisesti vahvoja

  02.07.2020

  Data Group tekee paikallisista ICT-yrityksistä valtakunnallisesti vahvoja

  Konttoripiste on osa Data Group -ketjua. Data Group on valtakunnallisesti toimiva, Suomen suurin itsenäisten ICT-jälleenmyyjien ketju. Ketjun tehtävä on edistää jäsenliikkeidensä paikallista tekemistä ja menestystä niin, että suurimman hyödyn toiminnasta saavat jäsenliikkeiden loppuasiakkaat.
  Lue lisää

 • Virtuaalitodellisuus luo huikeita näkymiä myös liiketoimintaan

  17.04.2020

  Virtuaalitodellisuus luo huikeita näkymiä myös liiketoimintaan

  Virtuaalitodellisuutta (VR, Virtual Reality) voi hyödyntää onnistuneesti ja monipuolisesti myös liiketoiminnassa. Virtuaalitodellisuus on jo meidän kaikkien ulottuvilla, vaikka se vielä tehokkaita tietokoneita vaatiikin ja vaikka yrityksissä sen mahdollisuuksia ei vielä riittävästi tiedosteta.

  - Helposti ajatellaan, että kyse on vain viihteestä. Yksi iso haasteemme on saada lamppu syttymään asiakkaamme päässä. Virtuaalitodellisuutta voi hyödyntää kaikessa sellaisessa liiketoiminnassa, jossa asiakkaalle on tärkeää se, miltä ehdotettu ratkaisu voisi toteutettuna näyttää ja miltä sitä tuntuisi käyttää, Fujitsun Products-yksikön tuotepäällikkö Pertti Vitikainen valaisee.
  Lue lisää

 • Asiakasymmärrys kasvattaa Feelian valmisruuan kysyntää

  17.02.2020

  Asiakasymmärrys kasvattaa Feelian valmisruuan kysyntää

  Feelian toimitusjohtaja Jukka Ojalalla on selvä näkemys siitä, miksi pyhäntäläinen valmisruokavalmistaja on kasvanut kovaa ja kannattavasti viimeisen reilun viiden vuoden aikana. Yhtiön kasvustrategia vastaa ajan kuvaan ja puhuttelee Feelian asiakkaina olevia yrityksiä monella tavalla.

  - Emme valmista ja myy pelkkää ruokaa, vaan valmiita konsepteja ja toimivia ratkaisuja asiakasyrityksemme tarpeen mukaan. Ruokamme on laadukasta ja vahvasti kotimaista, mutta oikeastaan ruoan valmistus seuraa asiakaslähtöistä ajatteluamme. Tällä ajatusmallilla olemme vakiinnuttaneet itsellemme hyvän markkina-aseman koko Suomessa, Ojala valaisee.
  Lue lisää

 • KW-Component hyödyntää infonäyttöjärjestelmää teollisen tuotannon sisäisessä viestinnässä

  30.09.2019

  KW-Component hyödyntää infonäyttöjärjestelmää teollisen tuotannon sisäisessä viestinnässä

  Suomalainen iDiD on selainpohjainen, skaalautuva ja monipuolinen infonäyttöjen hallintajärjestelmä. Sen avulla on helppo luoda, yhdistellä, päivittää ja ajastaa visuaalisesti kiinnostavaa sisältöä erilaisiin viestinnän tarpeisiin.

  Keski-Pohjanmaan Konttoripiste toteutti yhteistyössä iDiDin kanssa infonäyttöjärjestelmän KW-Componentin kahteen toimipisteeseen Raahessa. KW-Component on Woodcomp konserniin kuuluva, teolliseen puurakentamiseen keskittynyt raahelainen perheyritys. iDiD toimitti infonäyttöjärjestelmän, Konttoripiste toimitti näytöt ja vastasi asennuksesta.
  Lue lisää

 • Videoneuvottelu säästää työaikaa ja parantaa etäkokousten laatua

  13.05.2019

  Videoneuvottelu säästää työaikaa ja parantaa etäkokousten laatua

  Työplus tarjoaa työterveyspalveluita ja myös muita terveys- ja hyvinvointipalveluita kattavasti Keski-Pohjanmaan alueella palvellen noin 1600 yritystä, 1 000 yrittäjää ja sekä 27 000 henkilöasiakasta kaikilta toimialoilta.

  - Meillä on yhteensä yhdeksän toimipistettä, jotka sijaitsevat Kokkolassa, Kokkolan suurteollisuusalueen Port Towerissa, Pietarsaaressa, Uusikaarlepyyssä, Kannuksessa, Toholammilla, Kruunupyyssä, Teerijärvellä ja Tunkkarissa. Vahvuutemme on todella asiantunteva ja osaava henkilöstö ja voimme olla ylpeitä palvelumme laadusta, kertoo Työplussan palvelujohtaja Heidi Rintala.

  Rintala vastaa Työplussan palvelujen kehittämis- ja laatutyöstä. Yksi sisäisen toiminnan laatua parantava ratkaisu on ollut videoneuvottelujen hyödyntäminen viikoittaisessa työssä. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste toimitti Työplussalle luotettavan kokonaisratkaisun videoneuvotteluja varten.
  Lue lisää

 • KJH-Comp on kasvanut kumppanin kilpailukyvystä huolehtimalla

  02.04.2019

  KJH-Comp on kasvanut kumppanin kilpailukyvystä huolehtimalla

  KJH-Comp on Härmässä toimiva ohutlevymekaniikan sopimusvalmistaja. Yritys on toiminut pian kymmenen vuotta ja on siinä ajassa kasvanut viisi henkilöä työllistävästä yrityksestä noin 50 henkilön yritykseksi.

  - Ohutlevymekaniikan sopimusvalmistaja tarkoittaa käytännössä sitä, että teemme asiakkaan toimittamien suunnitelmien mukaisia ohutlevytuotteita sisältäen laserleikkausta, särmäystä, hitsausta ja myös kokoonpanoa, KJH-Compin yrittäjä ja toimitusjohtaja Hannu Lahtinen kertoo.
  Lue lisää

 • ”Mietitään keinot, kääritään hihat ja mennään maaliin asti”

  26.10.2018

  ”Mietitään keinot, kääritään hihat ja mennään maaliin asti”

  Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti kuvailee itseään avoimen optimistiseksi persoonaksi, joka haluaa nähdä ihmisissä ja asioissa lähtökohtaisesti aina hyvää. Lahden perheeseen kuuluvat luokanopettajana työskentelevä vaimo sekä Etelä-Suomessa asuvat 30-vuotias poika ja 27-vuotias tytär. Vapaa-ajalla Lahden intohimoina ovat monipuolinen liikunta ja mökkeily.

  56-vuotias Lahti on myös pitkän linjan yrittäjä. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste on perustettu vuonna 1985.
  Lue lisää

 • Uusia ja perinteisiä arvoja maailman parhailta paperilautasilta tarjoiltuna

  07.09.2018

  Uusia ja perinteisiä arvoja maailman parhailta paperilautasilta tarjoiltuna

  - Paperilautanen on aika yksinkertainen tuote, jos niitä tekee muutaman päivässä. Kun tekee 4 miljoonaa, prosessi on jo paljon monimutkaisempi. Me olemme tehneet siitä oman tieteenlajinsa, Mini-Maid Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikael Grahn sanoo.
  Lue lisää

 • Autokauppaa tai tulostusta kunhan se on asiakkaalle helppoa

  08.08.2018

  Autokauppaa tai tulostusta kunhan se on asiakkaalle helppoa

  - Helppous on asiakkaan kannalta tärkein asia autokaupassa tänä päivänä. Koko palvelu pitää saada saman katon alta. Ensimmäiseksi tietysti autovalikoiman pitää olla monipuolinen, jotta asiakas saa sellaisen auton kuin haluaa. Jos meiltä ei toiveiden mukaista autoa heti löydy, me hankimme sellaisen. Sen jälkeen hoidamme kuntoon myös rahoituksen, vakuutukset ja auton kotiinkuljetuksen, Suomen Autokauppa Oy:n toimitusjohtaja Eero Poukkula kertoo.
  Lue lisää

 • Laitesuojia valmistava Esari näkee asiakkaan edun omaan osaamiseen keskittymällä

  11.06.2018

  Laitesuojia valmistava Esari näkee asiakkaan edun omaan osaamiseen keskittymällä

  Oy Esari Ab on Suomen johtava laitesuojatoimittaja. Yritys on tähän mennessä toimittanut noin 4 000 laitesuojaa muun muassa teleoperaattoreiden, liikenteen ja energiateollisuuden laitteiden toiminnan turvaamiseksi. 25 vuotta toimineen yrityksen pitkän taipaleen on taannut osaava henkilökunta ja keskittyminen kapealle liiketoimintasektorille omaan ydinosaamiseen.
  Lue lisää

 • Työhyvinvointi syntyy pienistä teoista joka päivä

  13.02.2018

  Työhyvinvointi syntyy pienistä teoista joka päivä

  Kiinnostus työhyvinvointia kohtaan kasvaa yrityksissä koko ajan. Ei vähiten siksi että tämän päivän istuva tietotyö asettaa työhyvinvoinnille omat haasteensa. Niska- ja hartiakivut ovat kahvitaukojen toistuva puheenaihe useilla työpaikoilla.

  - Yrityksillä on työergonomian ja työfysioterapeuttien tekemän henkilökohtaisen ohjauksen hyödyt aika hyvin tiedossa. Mutta saamme tietää istumatyön todelliset vaikutukset vasta 15-20 vuoden kuluttua ja siksi iso kysymys kuuluukin, olemmeko valmiita tekemään päivittäin jotain työhyvinvoinnin edistämiseksi ja istumatyön haittojen ehkäisemiseksi, Raisoftin Johan Boholm kysyy.
  Lue lisää

 • Sujuva huolto ja ylläpito ovat laadukkaan IT-palvelun elinehto

  05.09.2017

  Sujuva huolto ja ylläpito ovat laadukkaan IT-palvelun elinehto

  Keski-Pohjanmaan Konttoripiste tarjoaa kattavasti kaikki nykyaikaisen toimiston IT-ratkaisut kuten tietokoneet, palvelimet, pilvipalvelut, kopiointi- ja tulostusratkaisut, esitystekniikat ja kassajärjestelmät.

  Digiloikka on päivän ihmesana. Informaatioteknologian tarkoitus on vauhdittaa yrityksen liiketoimintaa eikä jarruttaa sitä. Mutta joskus laitteet ja erityisesti ohjelmistot temppuilevat. Silloin mitataan huolto- ja ylläpitopalveluiden laatu sekä usein myös asiakassuhteen kestävyys.
  Lue lisää

 • Jalostaminen ja osaaminen ovat oikea suunta Wikarille ja Suomelle

  20.06.2017

  Jalostaminen ja osaaminen ovat oikea suunta Wikarille ja Suomelle

  Vuonna 1914 Uno Wikar osti pienen pajan, jossa hän korjasi maatilojen työvälineitä ja kengitti hevosia. Pian hän alkoi valmistaa hevosvetoisia lapiorullaäkeitä, joiden terät oli taottu raudasta. Tänään, yli 100 vuotta myöhemmin, Wikar Oy Kruunupyyssä valmistaa Kronos-tuotemerkillä huippuunsa tuotekehitellyt ja asiakkaalle räätälöidyt metsäkoneet, vesakkomurskaimet ja äkeet. Siinä välissä on ehtinyt tapahtua paljon. Kuten esimerkiksi se, että Suomi itsenäistyi ja viettää nyt 100-vuotisjuhlaansa. Mutta mikä on Wikar Oy:n pitkän iän salaisuus?
  Lue lisää

 • Laaja osaaminen ja sähköiset palvelut ovat SKM Servicen kilpailuvaltit teollisuuden kunnossapidossa

  16.05.2017

  Laaja osaaminen ja sähköiset palvelut ovat SKM Servicen kilpailuvaltit teollisuuden kunnossapidossa

  SKM Service Oy on teollisuuspalveluun erikoistunut yritys, jonka pääosaamista ovat erilaiset laitosten kunnossapitotyöt, putkistojen rakentaminen ja uusiminen, laite- ja koneasennukset sekä erilaisten investointi- ja kunnossapitoprojektien valvonta. Yrityksen asiakkaat ovat pääosin metalli-, kaivos-, paperi- ja kemianteollisuuden isoja pörssiyhtiöitä.

  - Vahvuutemme on laaja osaaminen, teemme kunnossapitoa laajalla skaalalla muoviputkista teräsputkiin ja keraamisista materiaaleista haponkestäviin erikoislujiin panssariputkiin, SKM Servicen toimitusjohtaja Marko Junttila kertoo.
  Lue lisää

 • Räätälöityjä kuljetusratkaisuja 3D-suunnittelulla

  02.05.2017

  Räätälöityjä kuljetusratkaisuja 3D-suunnittelulla

  Tyllis Oy Ab kasvoi kyläkorjaamosta moderniksi, kansainväliseksi konepajaksi


  Tyllis Oy Ab:n tarina alkoi jo vuonna 1956, jolloin Tyllin perhe perusti maatalouskoneita korjaavan pajan Kokkolaan. Koneiden korjauksen lisäksi valmistettiin kottikärryjä. Vähitellen tuotanto laajeni muun muassa kuorma-autojen päällirakenteisiin. Tänä päivänä Tyllis on moderni ja monipuolinen kuljetusratkaisujen ammattilainen, joka valmistaa tilauksesta esimerkiksi rahtilavoja, perävaunuja, kapelleja, nosturiautoja sekä puoliperävaunuja. Lisäksi edustuksessa ovat Hiab-, Multilift-, Loglift- ja Zepro-tuotteet.
  Lue lisää

 • Laatukäsikirja ja toimiva ICT pitävät Relino Pipen paketin kasassa

  17.03.2017

  Laatukäsikirja ja toimiva ICT pitävät Relino Pipen paketin kasassa

  Pietarsaarelainen Relino Pipe aloitti liiketoimintansa vuonna 2010 kolmen työntekijän voimin. Yritys on kasvanut nopeasti ja työllistää tänä päivänä 35 henkilöä. Hallittu, nopea kasvu on ollut mahdollista heti alussa luodun laatujärjestelmän avulla. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste on ollut mukana Relino Pipen taipaleella alusta asti toimittamalla yritykselle elintärkeät ICT-palvelut ja tulostuksenhallinnan ratkaisut.
  Lue lisää

 • Konttoripiste ja Kenneth From ovat palvelleet asiakkaita Pietarsaaressa jo 20 vuotta

  15.02.2017

  Konttoripiste ja Kenneth From ovat palvelleet asiakkaita Pietarsaaressa jo 20 vuotta

  Kenneth From aloitti työt Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen Pietarsaaren toimipisteessä helmikuussa vuonna 1997 - silloin kun Pietarsaaren toimipistekin oli juuri avattu. Vuonna 2017 helmikuussa siitä tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta. Maailma muuttuu 20 vuodessa ja samalla on myös muuttunut Fromin työnkuva.

  Konttoripiste yrityksenä on myös sopeutunut toimintaympäristön muutokseen. Nykyisin keskitytään entistä enemmän kehittämään asiakkaille kokonaisvaltaisia palveluratkaisuja.
  Lue lisää

 • Laadukkaat ja käytännölliset toimistokalusteet ovat tärkeä osa toimistohotellia

  18.11.2016

  Laadukkaat ja käytännölliset toimistokalusteet ovat tärkeä osa toimistohotellia

  Energia Kiinteistöt Oy tuottaa innovatiivisia kiinteistöratkaisuja. Kiinteistöjen suunnittelussa ja toteutuksessa pyrkimyksenä on hakea optimaalinen ratkaisu asiakkaan tarpeisiin ja alusta saakka huolehtia myös kiinteistöjen vuokralaisten kytkeytymisestä uuteen ympäristöönsä. Tällä periaatteella on toteutettu Pyhäjoella Ollinmäen teollisuusalueella sijaitseva toimistohotelli Energy Tower, jonka toimistokalusteet toimitti kokonaisvaltaisena ratkaisuna Keski-Pohjanmaan Konttoripiste.
  Lue lisää

 • Konttoripiste ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserni yhteistyössä tulostuksenhallinnasta tiedonhallintaan

  27.10.2016

  Konttoripiste ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserni yhteistyössä tulostuksenhallinnasta tiedonhallintaan

  Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserni on alueemme suurin monimediatalo, jonka pääliiketoimintaan kuuluvat julkaisu- ja painoliiketoiminta sekä digitaalinen liiketoiminta. Digitaalisen liiketoiminnan yksikkö on Kosila Digimedia, jonka toiminta koostuu yrityksille tarjottavien digitaalisten kaupan ja asioinnin ratkaisuista ja asiakkaiden digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä.

  Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserni toimii usealla eri paikkakunnalla ja siksi konsernilla oli selkeä tarve ottaa käyttöön tehokas ja keskitetty tulostuksenhallintajärjestelmä yksiköihinsä. Kosilan ICT-kehittäjänä työskentelevä Markus Ketola vastasi tulostuksenhallintajärjestelmän kilpailutuksesta ja hankinnasta. Kilpailutuksessa järjestelmän toimittajaksi valikoitui Keski-Pohjanmaan Konttoripiste ja Konica Minoltan monitoimilaitteet.
  Lue lisää

 • Raskaansarjan konepajan it-osastolla pitää olla hiljaista

  13.05.2016

  Raskaansarjan konepajan it-osastolla pitää olla hiljaista

  Ab A. Häggblom Oy on todellinen raskaansarjan mestari. Kansainvälinen, huipputeknologiaa hyödyntävä ja päämäärätietoisesti kehittyvä konepaja-alan yritys, joka valmistaa erilaisia telaketjusovelluksia ja erikokoisia kauhoja esimerkiksi kaivosteollisuuden asiakkaille. Asiakkaalle toimitettava lopullinen työ tehdään edelleen pitkälti käsityötaitoja hyödyntäen: hitsaamalla ja työstämällä metallia. Mutta raskaassa metalliteollisuudessakin sujuvan tuotannon taustalla on informaatioteknologia.
  Lue lisää

 • Hyvä työviihtyvyys ja ergonomia maksavat itsensä takaisin

  21.09.2015

  Hyvä työviihtyvyys ja ergonomia maksavat itsensä takaisin

  Uusikaarlepyyläinen Prevex on Suomen vanhimpia toimivia muovialan yrityksiä ja Skandinavian johtava keittiön ja kylpyhuoneen vesilukkojen valmistaja. Vuodessa vesilukkoja valmistuu noin 3,4 miljoonaa kappaletta ja 90 % tuotteista menee vientiin. Yritys on saavuttanut asemansa asiakaslähtöisyydellä ja investoimalla tuotekehitykseen.

  Myös kasvuhalukkuus ja työhyvinvointi ovat iso osa Prevexin filosofiaa. Taloudellisten tunnuslukujen ohella kasvu konkretisoitui Prevexillä muutama vuosi sitten myös niin, että yrityksen toimistotilat alkoivat käydä pieneksi henkilökunnalle.
  Lue lisää

 • Sujuva esitystekniikka vaatii hyvää suunnittelua

  28.08.2015

  Sujuva esitystekniikka vaatii hyvää suunnittelua

  Digiaikana digitaalisesta ja interaktiivisesta esitystekniikasta on tullut saumaton osa myös koulujen arkea. Esitystekniikka toimii opetuksen tukena ja omalta osaltaan varmistaa, että opetusmenetelmät ovat ajan tasalla eikä ajan haasteisiin vastaaminen jää ainakaan tekniikasta kiinni.
  Lue lisää

 • Vahvasti kansainvälinenkin arvostaa paikallista palvelua

  16.06.2015

  Vahvasti kansainvälinenkin arvostaa paikallista palvelua

  Pietarsaaresta maailmalle ponnistava Herrmans on yksi Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen pitkäaikaisimmista asiakkaista. Herrmans tuottaa ratkaisuja polkupyöräteollisuudelle valmistamalla muovista esimerkiksi vannenauhat, ketjusuojat, kahvat, pyörän lamput ja heijastimet. Tuotteista yli 80 % menee vientiin ympäri maailman. Päätoimipaikkansa konttoriratkaisuissa Herrmans luottaa Keski-Pohjanmaan Konttoripisteeseen paikallisena toimijana.
  Lue lisää

 • Hyvää kassajärjestelmää on helppo käyttää ja hallita

  11.06.2015

  Hyvää kassajärjestelmää on helppo käyttää ja hallita

  - Hyvä kassajärjestelmä on nykyajan vaatimusten mukaisesti tietojärjestelmäpohjainen, helppokäyttöinen ja toimintavarma. Meillä olisi ainakin päivä pilalla, jos kassajärjestelmä kaatuisi ja joutuisimme kirjaamaan kaiken myynnin paperilapuille, sanoo Harjun Leipomon Marko-Yli-Tokola.
  Lue lisää

 • Pitkäaikainen yhteistyö saa arjen sujumaan toimistossa ja tuotannossa

  29.04.2015

  Pitkäaikainen yhteistyö saa arjen sujumaan toimistossa ja tuotannossa

  Oy Finn-Marin Ltd. on vuonna 1990 perustettu lasikuituveneitä valmistava yritys. Yhtiö valmistaa vapaa-ajan veneilyyn tarkoitettuja 5-12 metrisiä avo- ja hyttiveneitä tuotemerkkeinään Finnmaster-perheveneet ja Grandezza-premiumveneet.

  Finn-Marin työllistää toistasataa henkilöä tuotannossa ja toimistossa kolmella tehtaalla Kokkolassa ja Kalajoella. Veneet tehdään käytännössä käsityönä, mutta kuten nykyään aina ja kaikkialla, myös veneyrityksen toiminta on riippuvaista toimistoratkaisuista, tietojärjestelmistä ja informaatioteknologiasta. Niissä Finn-Marinin apuna ja läheisenä kumppanina on ollut jo 1990-luvulta saakka Keski-Pohjanmaan Konttoripiste.
  Lue lisää

 • Tulostuksen hallintajärjestelmällä säästöjä ja IT-osaston taakkaa keveämmäksi

  16.03.2015

  Tulostuksen hallintajärjestelmällä säästöjä ja IT-osaston taakkaa keveämmäksi

  Kun 20 seurakuntaa Kokkolan, Kalajoen ja Raahen rovastikuntien alueella tulostaa asiakirjoja, vuoden aikana kymmenistä monitoimilaitteista putkahtaa 1,7 miljoonaa paperiarkkia. Kun tulostusmäärä on näin merkittävä ja yhtälössä on mukana 13 kuntaa laajalla maantieteellisellä alueella, ei ole aivan yhdentekevää, millainen seurakuntien tulostuksen hallintajärjestelmä on.
  Lue lisää