Lentopalloilija Anton Välimaan tavoitteena ura ulkomailla ja mitalipelit Tiikereissä


22.10.2020

Kokkolan Tiikereissä lentopallon mestaruusliigaa pelaava Konttoripisteen kummipelaaja Anton Välimaa treenaa tavoitteellisesti kohti kansainvälisiä kilpakenttiä. Tänä syksynä lentopallon Eurocup jää välistä, mutta kotimaan pelit ovat näillä näkymin vielä järjestymässä.


Välimaalle lentopallokenttä on tullut tutuksi jo pienestä pojasta lähtien. Välimaan vanhemmat ovat pelanneet aktiivisesti lentopalloa kuten myös velikin.

Välimaa alkoi juuri veljensä innoittamana pelata lentopalloa jo 5-vuotiaana. Lentopallon rinnalla hän harrasti myös jalkapalloa ja yleisurheilua.

Kolme kertaa Suomen mestaruuden voittanut Kokkolan Tiikerit nappasi Välimaan nopeasti joukkueeseensa nähtyään hänen kykynsä pelikentällä.

— Olin pelaamassa Kuortaneella kaksi vuotta nuorten maajoukkueessa, jonka jälkeen siirryin Kokkolaan, vaikka tarkoitukseni oli pelata vielä vuosi Kuortaneella. Joukkuekaveri Niklas Breilin pelasi samaan aikaan kanssani Kuortaneella ja hänen kanssaan pääsimme Tiikereiden harjoituksiin sekä playout-peleihin. Sitten meille tarjottiin sopimusta ja siihen tartuttiin, Välimaa naurahtaa.

Nyt Välimaa on pelannut Kokkolan Tiikereissä 4 vuotta. Hänellä on pelaajana selkeät tavoitteet tulevaisuudelle.

— Kyllä ammattilaispelaaminen ulkomailla on vahvasti tavoitteena. Minulla ei ole vielä kiire päästä pelaamaan ulkomaille, mutta siellä minun tavoitteet ovat, hän kertoo päättäväisesti.Menestyminen vaatii kovaa treeniä


Koronapandemiasta huolimatta treenit ovat sujuneet hyvin. Aluksi treenejä käytiin paljon ulkona ja yksin, mutta kesällä rajoitusten höllentyessä koko joukkue pääsi pelaamaan myös salin puolelle.

Treenikertoja kertyy viikossa 8-9 ja yhdet treenit kestävät 1,5-2 tuntia. Siihen päälle tulee vielä omatoimiset harjoituskerrat, jos haluaa käydä itsenäisesti yksin treenaamassa. Viikonloput ovat Tiikereille aina vapaita, ellei silloin ole harjoituspeliä.

— Meidän treenirytmi on yleensä viikko kovaa treeniä ja viikko kevyempää treeniä. Kesällä tulee enemmän harjoiteltua peruskestävyyttä ja fysiikkapuolta, jolloin lentopalloa itsessään ei niin paljon treenata. Esimerkiksi kävimme silloin paljon juoksemassa pururadalla. Tällä hetkellä treenaamme pari kertaa viikossa kuntosalilla lihaskuntoa ja fysiikkaa. Lentopallon kautta tulee peruskestävyys. Treenaamme myös itsenäisesti, jolloin pitää oppia tuntemaan mitä kroppa tarvitsee treenatessa ja mennä sen mukaan, Välimaa kertoo.

Koronan takia lentopallon europelit peruuntuivat. Tiikereidenkin oli tarkoitus europelejä lähteä pelaamaan. Välimaa on silti optimistinen juuri alkaneesta kaudesta.

— Me mennään koronan suhteen päivä kerrallaan. Kaikki on tässä vaiheessa mahdollista. Meillekin voi tulla pyyntö lyödä pillit pussiin tältä kaudelta. Lähtökohtaisesti näyttää kuitenkin vielä hyvältä, että pääsisimme pelaamaan kauden normaalisti. Mutta silti on epävarmaa, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, hän pohtii.

Uuteen kauteen lähdetään kuitenkin innokkain odotuksin koronasta huolimatta.

— Joukkueemme on ollut nousujohteessa. Kyllä tarkoitus olisi saada Kokkolaan mitalipelit tälle kaudelle! Meillä on hyvät mahdollisuudet siihen. Oma henkilökohtainen tavoite on tietysti että oma kehityskaari jatkuu ja kehittyisin pelaajana eteenpäin, Välimaa toteaa.

Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahden mielestä on tärkeää, että paikallinen elinkeinoelämä on mahdollistamassa lentopallon pelaamista Kokkolassa korkeimmalla sarjatasolla Suomessa. Konttoripiste on ilolla tukemassa Antonin matkaa kohti unelmiaan ulkomaiden ammattilaiskentille.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.