Ã…terflyttaren Kenneth From stärker den svenskspråkiga servicen på Konttoripiste


17.02.2023

Efter att ha tillbringat en del år i Spanien har Kenneth From nu återvänt till Konttoripistes team. Hans återkomst har varit en glädje för arbetskompisarna men också för kunderna. From är tvåspråkig och har lång erfarenhet av service och installation av Konica Minolta-multiskrivare. Han kan betjäna kunderna smidigt på de båda inhemska språken, och vid behov även på engelska eller spanska.
Ã…terflyttaren Kenneth From stärker den svenskspråkiga servicen på Konttoripiste

Kenneth From är ett bekant ansikte i Konttoripistes team sedan flera år tillbaka.


Kenneth From hann arbeta över 20 år på Konttoripiste innan familjen beslöt att flytta till Spanien när hans sambo, som arbetar som frisör, fick ett arbetserbjudande.

— När vi anlände till Spanien märkte vi att arbetserbjudandet delvis var en bluff. Vi stannade ändå i landet och jag byggde en egen frisörsalong åt min sambo, berättar From.

De första månaderna höll Kenneth From hemskola för barnen, och förutom andra ämnen studerade de också spanska. Under sina sista år i Spanien arbetade Kenneth i hamnen som mekaniker för Baltic Yachts.

Arbetskulturen i Spanien beskriver From som avslappnad.

— Jag vet inte om det beror på kulturen eller värmen, men arbetstakten är betydligt mer avslappnad. I Spanien pratar man också mycket mer. Det man skulle säga på 5 minuter i Finland kan ta en timme i Spanien, skrattar From.

Efter den senaste sommarsemestern i Finland 2021 var familjens barn av den åsikten att de vill återvända till Finland. Familjen kom fram till att det var dags att återvända hem.

I december i fjol fick Kenneth From ett överraskande samtal av Konttoripistes verkställande direktör Jarkko Pelto-Arvo.

— Jarkko frågade om jag vill komma tillbaka. Jag svarade genast att jag är intresserad av att återvända till Konttoripiste. Jag visste att de hade ett trevligt gäng och jag gillade mitt jobb där, berättar From.

Med i Konttoripistes tillväxt


From har erfarenhet av service och installering av multiskrivare sedan 1997, då han började som anställd på Konttoripiste samtidigt med att man öppnade en affär i Jakobstad. På den tiden sysselsatte Konttoripiste fem personer och From hade en bred arbetsbeskrivning. Förutom service och nyinstallationer svarade han också för försäljningen av kontorstillbehör.

Nu arbetar Kenneth From under titeln teknisk expert och får koncentrera sig på service av Konica Minolta-multiskrivare, eftersom Tomas Öst numera är ansvarig för försäljningen i Jakobstad.

En stor del av kunderna är gamla bekanta och de har gett positiv respons.

— De svenskspråkiga kunderna är nöjda när de kan sköta ärenden på sitt eget modersmål, gissar From.

Multiskrivare repareras ofta redan samma dag


Kenneth Froms arbetsdagar börjar vid kontoret i Jakobstad, men en stor del av arbetsdagen tillbringar han bakom ratten. From sköter service av kopieringsmaskiner ända i Perho. På sex veckor har han redan över 3 000 kilometer på mätaren.

När en kund ringer om en trasig apparat vill From gärna reparera den redan samma eller följande dag, beroende på om felet är brådskande ur kundens perspektiv.

— Ofta lyckas jag reparera felet på plats och jag har en del reservdelar med mig, men ibland måste vi beställa någon del och vänta på att den kommer fram, berättar From.

Ett bra gäng och nöjda kunder


Det bästa med att arbeta på Konttoripiste är att varje dag är annorlunda. Även de omgivande människorna ger glädje.

— Det bästa är det här gänget. På Konttoripiste skrattar vi mycket och är på gott humör, gläds Kenneth From.

Dessutom njuter From av att reparera maskinerna.

— Man blir glad när man lyckas reparera en maskin och kunden är nöjd. Dessutom är arbetet väldigt socialt och jag får använda båda språken när jag pratar med kunderna, berättar From.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.