Henna Junnilan unelma toteutui Ironmanin MM-kisoissa Havaijilla


02.11.2022

Konttoripiste on ollut tukemassa triathlonisti Henna Junnilan matkaa kohti Suomen ja maailman huippua jo vuosien ajan. Tänä syksynä Junnilan pitkäaikainen toive toteutui hänen osallistuessaan triathlonin täydenmatkan MM-kilpailuun Havaijilla. Legendaarinen Hawaii Ironman -kilpailu kisataan perinteisesti kuumissa ja tuulisissa olosuhteissa.


Havaijin kilpailuolosuhteet ovat Suomen olosuhteisiin tottuneelle läkähdyttävän kuumat. Junnila lensi Hawaijille neljä viikkoa ennen kisaa, jotta kroppa ehti tottua lämpöön sekä Tyynenmeren koviin tuuliin. Reissun alussa oli pari kovempaa harjoitusviikkoa ja kisaa edeltävä viikko oli kevyempi valmistautumisviikko.

— Harjoitukset menivät ihan hyvin. Alussa oli ongelmia lämmön kanssa ja sykkeet olivat korkeat, mutta viikko viikolta totuin lämpöön. Reissun lopussa opin jopa nauttimaan lämmöstä, Junnila kertoo.

Kilpailupäivänä oli Henna Junnilan odotusten mukaan brutaalin kuumat olosuhteet.

— Kuumuutta ei osannut kuvitellakaan ennakkoon. Uinnissa ja pyörässä kuumuus oli vielä hallittavissa viilennyksellä, mutta juoksussa se kuumuus iski totaalisesti päälle. Sykemittari näytti, että juoksun maksimilämpötila oli 38 astetta ja keskilämpötila 35. Joka huoltopisteellä piti viilentää kroppaa jäillä.

Sijoitus Junnilalla oli omassa 30—34-vuotiaiden ikäluokassa 21. Kisa oli kokonaisuutena ehjä, vaikka sijoitukseen Junnila ei ollut täysin tyytyväinen.

— Sen verran jäi hampaankoloon, että aion palata saarelle vielä myöhemmin, Junnila kertoo.

Pikkuhiljaa treenit jatkuvat ja ensi kesänä tavoitteena on elokuussa järjestettävät Lahden triathlonin puolimatkan MM-kilpailut. Tavoitteena on sijoittua kymmenen sakkiin omassa ikäluokassa.

— Toivottavasti edessä on ehjä ja terve harjoituskausi, Junnila toivoo.

Konttoripisteen tuki on mahdollistanut lajissa kehittymisen.

- Olen kiitollinen, että Konttoripiste on jo vuosia tehnyt yhteistyötä kanssani, Junnila iloitsee!

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.