Konttoripisteen IT-tiimissä kaksi uutta asiantuntijaa


28.05.2019

Harri Nissilä ja Ville Märsylä ovat aloittaneet huhti-toukokuun aikana työt Konttoripisteen uusina IT-asiantuntijoina Kokkolan toimipisteessä.

Harri Nissilä (vasemmalla) ja Ville Märsylä ovat Konttoripisteen IT-ryhmän uudet vahvistukset.

Harri Nissilä vastaa Konttoripisteellä erityisesti . Työ sisältää esitystekniikan myyntiä, suunnittelua asennusta ja käyttöönottoa.

- Työni sisältää kokonaisvaltaisesti esitystekniikan ratkaisut. Suunnittelen esimerkiksi luokkahuoneita, esityslaitteistojen toteutuksia ja projektorien asennuksia. Tavoitteena on toteuttaa esitystilat sillä tavalla, että esityksen pitäminen on helppoa, käyttäjäystävällistä ja tila on myös siistin näköinen, Nissilä kertoo työstään.

Nissilä on paluumuuttaja Tampereelta. Alun perin mies on kotoisin Lohtajalta.

- Ajauduin esitystekniikan asiantuntijaksi hieman sattumalta. Jo pienestä pitäen olen tykännyt touhuta tietokoneiden ja näyttöjen kanssa. Tampereella ollessani vastaan tuli sitten mahdollisuus työskennellä esitystekniikan parissa Sähkötaso Esitystekniikka Oy:ssa ja myöhemmin Caverionilla. Olen oppinut alan töissä ja opiskelemalla itsenäisesti vapaa-ajalla, mutta en koulun penkillä.

Nissilällä on kuitenkin viittä vaille valmiit insinöörin paperit takataskussaan. Valmistuminen tapahtuu erittäin todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella.

- Suoritan talotekniikan insinöörin tutkintoa. Sillä koulutuksella vahvistan sähköalan osaamistani.

- Tärkeä osa esitystekniikan osaamista on kyky yhdistää esitystekniikka osaksi talon automaatiota. Se tarkoittaa esimerkiksi valaistuksen ohjauksen ja muiden sellaisten asioiden huomioimista. Tällaisia ratkaisuja olen ollut paljon toteuttamassa ja niistä minulla löytyy vahvaa kokemusta ja osaamista. Koulutus ja talotekniikan tuntemus tukee esitystekniikan osaamista. Olen huomannut, että esitystekniikan huomiointi osana koko kiinteistön toimintaa nostaa profiiliaan, Nissilä perustelee.

- Konttoripisteelle päädyin töihin, koska haaveilin paluumuutosta kotiseudulle. Huomasin, että Konttoripiste tarjoaa tällä alueella esitystekniikan ratkaisuja. Otin yhteyttä Tuomo Lahteen. Konttoripisteellä sattui muutenkin olemaan rekrytointi käynnissä. Tärppäsi ja sain töitä.

- Kävimme Tuomo Lahden kanssa pitkät keskustelut siitä, miten esitystekniikan palvelua voisi Konttoripisteellä kehittää. Päädyimme yhteisymmärrykseen siitä, että lähdemme kehittämään esitystekniikan ratkaisuja isompaan mittakaavaan Konttoripisteellä.

Tärkeä osa esitystekniikan osaamista on kyky yhdistää esitystekniikka osaksi talon automaatiota. Se tarkoittaa esimerkiksi valaistuksen ohjauksen ja muiden sellaisten asioiden huomioimista.

Nissilälle on selvää, mikä omassa työssä on parasta.

- Tässä ei ole samanlaisena toistuvia rutiinipäiviä. Työ on sopivan haastavaa, kun se sisältää paljon suunnittelua. Ja yksi parhaita hetkiä on se, kun näkee asiakkaan tyytyväisen ilmeen onnistuneen toteutuksen jälkeen, Nissilä iloitsee.

Ville Märsylä ei kyllästy oppimaan lisää informaatioteknologiasta


Ville Märsylä on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä monipuolisen työuran. It-alan töitä hän on tehnyt viimeiset viisi vuotta pääosin Kokkolan suurteollisuusalueen yritysten palveluksessa.

- Olen koulutukseltani datanomi ja kiinnostus alaan on ollut vahvaa jo pikkupojasta asti. Muistan, että jo 4-vuotiaana olen ensimmäisen kerran tutustunut DOS-käyttöjärjestelmään käynnistelemällä tietokonepelejä, Märsylä nauraa.

Konttoripisteellä Märsylä toimii IT-palveluiden asiantuntijana.

- Työnkuva alkaa määrittyä tarkemmin, kun pääsen kunnolla alkuun, mutta teen monipuolisesti töitä it-tukipalveluissa eli huoltoa ja ylläpitoa.

Konttoripiste tuntui houkuttelevalta työpaikalta monesta syystä.

- Työporukka tuntui tosi mukavalta, yritys on hyvämaineinen ja tarjolla oli vakituinen työsuhde, Märsylä kertoo.

IT-alassa parasta on sen jatkuva ja nopea kehitys.

- Pidän siitä haasteesta, että ala vaatii jatkuvaa uuden oppimista, jotta tässä pysyy kärryillä. Siinä ei pääse kyllästymään ja samalla kaikki opittu vanha täytyy pitää mielessä, koska niitäkin oppeja tarvitaan kokoajan. Tämä on laaja ala, jossa pääsee kaiken lisäksi vielä toimimaan ihmisten parissa ja asiakaspalvelussa, Märsylä summaa.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.