Järjestelmäasiantuntija ratkaisee ongelmat ja innostuu haasteista


05.08.2022

Konttoripisteellä työskentelevä järjestelmäasiantuntija Jani Määttänen nauttii asiakaskohtaamisista ja itsenäisestä työnkuvasta. Urheiluharrastuksissa ja työssä näkyy aito innostuminen sekä loputon halu oppia ja kehittyä. Määttänen on ollut alusta asti mukana rakentamassa Konttoripisteen Ylivieskan toimipisteen toimintaa.
Järjestelmäasiantuntija ratkaisee ongelmat ja innostuu haasteista

Jani Määttänen ratkaisee asiakkaan IT-ongelmat mieluummin asiakkaan luona kuin etänä.


Vuonna 2014 Konttoripiste laajensi toimintaa Ylivieskaan. Jani Määttänen napattiin Konttoripisteen matkaan silloiselta Pohjanmaan Puhelinosuuskunta PPO:lta. Toimintaa lähdettiin rakentamaan tyhjän päältä, aluksi asiakaskuntaa kasvattaen. Tällä hetkellä olemassa olevat asiakkaat työllistävät Määttäsen täysipäiväisesti ja puhelin soi kiireaikana jatkuvasti.

Määttänen toimii ulkoistettuna IT-tukihenkilönä yrityksissä, joilla ei ole omaa IT-henkilöstöä. Konttoripiste huolehtii kokonaisvaltaisesti IT-tuesta sekä kehittämis- ja ylläpitotyöstä.

- Käytännössä toimin lähitukena, toimitan ja huollan tietokoneita, ylläpidän palvelimia ja hallinnoin pilvipalveluita. Hommia saan tehdä laidasta laitaan. Työnkuvaan kuuluu myös myyntityötä, jos huomaan esimerkiksi uusimistarpeita asiakkaan laitteissa, Määttänen kertoo.

Konttoripisteen toimintatapoihin kuuluu, että ensisijaisesti asiakkaan luona vieraillaan fyysisesti.

- Usein jää monta asiaa huomaamatta, jos en käy paikan päällä. Etäyhteyksien välityksellä näen ainoastaan sen ongelman, mihin asiakas pyytää apua. Toki etäyhteydet säästävät aikaa ja pienet hommat hoituvat näppärästi.

Jani Määttänen tykkää olla liikkeellä ja ihmisten parissa.

- Tavoitteena on, että asiakaskäynnin päätteeksi asiakas ajattelee, että olipa mukava, kun Jani kävi täällä.


Osa työpäivästä kuluu asiakkaiden luokse ajaessa. Jani Määttänen saa auton ratissa nollattua ajatukset ja hoidettua puheluita.
Osa työpäivästä kuluu asiakkaiden luokse ajaessa. Jani Määttänen saa auton ratissa nollattua ajatukset ja hoidettua puheluita.


Ohjakset omissa käsissä


Konttoripiste saa työnantajana Määttäseltä kiitosta. Työviihtyvyys kiteytyy kahteen sanaan: vapaus toimia.

Määttänen on alusta saakka ollut mukana rakentamassa Konttoripisteen toimintaa Ylivieskaan. Toiminta on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella ja mies sen mukana.

- Olen tykännyt älyttömästi siitä, että työnantaja on antanut vapaat kädet toimia. Kunhan hommat toimivat ja työt tulevat tehtyä, saan vapauden tehdä työtä omalla tavallani.

Jani Määttänen on tyytyväinen Konttoripisteen tarjoamiin haasteisiin. Myös muuttuva ala tarjoaa haasteita. Koko ajan täytyy seurata, mitä uutta on tulossa.

- Vastuualue on ajan myötä kasvanut. Tykkään työstäni niin paljon, että ei ole ollut tarvetta miettiä mitään isoja muutoksia työelämässä.


Himotreenaamista vapaa-ajalla


Konttoripisteen arvot sopivat Määttäselle, koska Konttoripiste työnantajana tukee työntekijöiden harrastamista ja sitä kautta työssä jaksamista. Kalajoella kihlattunsa kanssa asuvan miehen vapaa-aika kuluu urheilun parissa, penkkiurheillen ja itse harrastaen.

Harrastaminen on helppoa liukuvan työajan puitteissa ja esimerkiksi kisareissuille työnantajalta on löytynyt joustoa.

Tällä hetkellä miehen ykköslaji on golf. Nuorempana Määttänen pelasi pesäpalloa parikymmentä vuotta, jonka jälkeen frisbeegolf vei mukanaan. Sen parissa mies kiersi kisoja jopa Eurooppaa myöten.

- Luonteeltani olen sellainen, että kun innostun jostain, vie se täysin mukanaan. Otan selvää asioista ja harjoittelu menee jopa himotreenaamisen puolelle tavoitteena jatkuva kehittyminen.

Näkyykö sama omistautuminen myös työelämässä?

- Varmasti sama luonteenpiirre näkyy myös työelämässä. Tämä ala kehittyy nopeasti ja pitää olla halu ottaa selvää asioista. Oppiminen ja kehittyminen on jatkuvaa. Eteen tuleva ongelma on aina uusi ongelma, joka pitää selvittää, Määttänen kiteyttää


Faktat


Asuinpaikka
Kotoisin Ylivieskasta, asunut Kalajoella kihlattunsa kanssa 5 vuotta.

Harrastukset
Penkkiurheilu ja urheilu. Päälaji golf, talvella squash ja uinti.

Koulutus
Datanomi ja tietotekniikkainsinööri

Ura
Urapolku avautui jo opintojen ohessa, kun koulun helpdeskissä aukesi työpaikka. Valmistumisen jälkeen työskenteli 7 vuotta PPO:lla. Konttoripisteellä vuodesta 2014 saakka järjestelmäasiantuntijana, Ylivieskan toimipisteellä.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.