JNT edelläkävijänä tuomassa alueelle uutta teknologiaa


28.11.2022

Uudenvuoden aattona Konttoripisteen Tuomo Lahti ja JNT:n Maria Höglund allekirjoittivat yrityskaupan esisopimuksen, jonka myötä Keski-Pohjanmaan Konttoripiste siirtyi toukokuussa Pietarsaarelaisen JNT:n omistukseen. Konttoripiste jatkaa omalla brändillään, mutta yhteistyötä hiotaan tavoitteena tarjota yrityksille kaikki tarvittava toimistoon saman katon alta.
JNT edelläkävijänä tuomassa alueelle uutta teknologiaa

Päätös yrityskaupoista syntyi Maria Höglundin mukaan luontevasti.

— Konttoripiste on mielenkiintoinen yritys, josta löytyy hyvää IT-osaamista ja vahva asiakaskunta. Yhdessä voimme tarjota asiakkaille laajempaa osaamista säilyttäen kuitenkin henkilökohtaisen palvelun. Kun aloitimme keskustelut Tuomon kanssa, niin huomasimme heti myös yritysten yhteisen arvomaailman, Höglund iloitsee.


JNT tuo alueelle uutta teknologiaa


JNT on pietarsaarelainen yritys, jonka juuret ulottuvat 135 vuoden taakse. Yritys on toiminut eturintamassa tuoden puhelimia ja liittymiä Pietarsaaren seudulle. Ala on muuttunut radikaalisti, mutta edelleen paikallinen yritys haluaa toimia edelläkävijänä tuoden kuituliittymiä ja IT-palveluita asiakkaille Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueella.

— Palvelut ja asiakaskunta ovat muuttuneet täysin, mutta perusajatus on sama. Haluamme tuoda alueelle ja asiakkaille uusinta tekniikkaa. Yrityksen pitkät juuret kertovat siitä, että kehitys ja kehittäminen on jatkuvaa.

Tällä hetkellä yrityksen toimialue ulottuu Kristiinankaupungista Ouluun saakka.

JNT tarjoaa sekä yrityksille että yksityisille laajakaista-, tv- ja puhelinpalveluita. Kuituverkkoa laajennetaan jatkuvasti, tällä hetkellä se ulottuu Maalahdesta Kokkolaan.


IT-puolen asiantuntijapalvelu laajenee


Yhtenä tärkeänä osa-alueena Maria Höglund nostaa esiin konesalipalvelut, joita pystytään tarjoamaan yrityksille laajempana kokonaisuutena.

— Konsernin yhteinen IT-arkkitehti Sami Laihorinne konsultoi sekä Konttoripisteen että JNT:n asiakkaita yritysten IT-ympäristöjen ja niiden kehittämiseen liittyvissä asioissa, Höglund kertoo.

Muutaman yhteisen kuukauden jälkeen JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund iloitsee, miten saumattomasti yritysten välinen yhteistyö on lähtenyt muotoutumaan. Konsernin osaaminen kokonaisuudessaan tarjoaa parhaan mahdollisen kokonaisuuden, josta hyötyvät niin asiakkaat kuin työntekijätkin.

— Käytännön hyödyt näkyvät esimerkiksi IT-puolella, kun työntekijät kysyvät toisiltaan vinkkejä ja apua erilaisiin haasteisiin.

JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund tekee paljon töitä, mutta priorisoi aikaa myös itselleen, <br />
liikunnalle ja löhöilylle. ”Jos ei jaksa itse, niin ei voi viedä asioita eteenpäin”, Höglund pohtii.
JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund tekee paljon töitä, mutta priorisoi aikaa myös itselleen,
liikunnalle ja löhöilylle. ”Jos ei jaksa itse, niin ei voi viedä asioita eteenpäin”, Höglund pohtii.

Arvoina asiakaslähtöisyys ja työhyvinvointi


Konttoripisteen ja JNT:n arvomaailmaa yhdistää aito halu palvella asiakkaita ja kehittää omaa toimintaansa asiakkaiden tarpeita vastaavaksi. Molemmissa yrityksissä työurat ovat pitkiä ja yhteishenki hyvä. Lisäksi yrityksissä panostetaan työntekijän jaksamiseen.

Kiireinen toimitusjohtaja priorisoi aikaa myös omiin harrastuksiin. Miten aika riittää juoksemiseen, hiihtämiseen ja luonnossa liikkumiseen?

— Täytyy valita. Töitä kyllä riittää, mutta täytyy luottaa siihen, että tekemistä löytyy huomennakin. Pitää priorisoida itselleen aikaa. Liikunnan lisäksi osaan kyllä maata myös sohvan pohjalla, Höglund nauraa.

Maria Höglund tuli JNT:lle talouspäälliköksi lähes 25 vuotta sitten. Toimitusjohtajan tonttia hän on hoitanut vuodesta 2006. Höglund on naispuoleisena toimitusjohtajana alan poikkeus. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, eikä omaa ollenkaan teknistä taustaa.

Höglund on toimitusjohtaja, joka luottaa ihmisiin ja siihen, että kaikki haluavat aidosti tehdä parhaansa.

— Jos se olisi vain minusta kiinni, niin ei meillä olisi tällaista kokonaisuutta. Porukka ottaa vastuuta ja haluaa aidosti viedä asioita eteenpäin. Minulla ei tarvitse olla insinööritaustaa, koska talo on täynnä fiksuja ja osaavia ihmisiä, Höglund iloitsee.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.