Konttoripiste ja Kokkolan Pallo-Veikot sopivat yhteisestä taktiikasta Veikkausliigakaudelle 2019


26.02.2019

Keski-Pohjanmaan Konttoripiste ja Veikkausliigassa kaudella 2019 pelaava Kokkolan Pallo-Veikot ovat solmineet kattavan yhteistyösopimuksen. Sopimus sisältää runsaasti erilaista näkyvyyttä Konttoripisteelle kauden 2019 aikana esimerkiksi ottelutapahtumissa ja otteluisännyyksinä. Konttoripisteen kummipelaajaksi valikoitui Kokkolan oma poika Harri Heiermann.

Yhteistyösopimus tekee Konttoripisteestä yhden KPV:n merkittävimmistä yhteistyökumppaneista kaudelle 2019.

KPV:n myyntipäällikkö Mika Liedes (vas.), Konttoripisteen kummipelaaja Harri Heiermann ja Konttoripisteen yrittäjä Tuomo Lahti uskovat vahvasti, että menestys syntyy yhteistyöllä.


- Tämä on luonteva jatkumo sille, että olemme olleet jo muutaman kauden mukana. Kun viime syksynä joukkue teki historiaa ja nousi taas pitkän tauon jälkeen maan ylimmälle sarjatasolle, totta kai me haluamme olla mukana tukemassa paikallista seuraa, Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti kertoo.

Paikallisuus onkin ensimmäinen syy yhteistyölle.

- Konttoripiste haluaa omalla tekemisellään profiloitua paikallisen jalkapallon tukijana. Haluamme olla tässä menestyksessä mukana, mutta samalla myös osoittaa, että menestys on asia, johon paikallista yrityselämää tarvitaan vahvasti mukaan, Lahti perustelee.

- Omassa liiketoiminnassammekin paikallisuus on merkittävä arvo. Pyrimme hankkimaan kaikki tarvitsemamme palvelut ja yhteistyötahot omalta paikkakunnalta niin pitkälle kuin pystymme, viidellä paikkakunnalla toimivan Konttoripisteen yrittäjä jatkaa.

On uskallettu sanoa rohkeasti ääneen se, mitä tavoitellaan, on uskallettu laittaa rima riittävän korkealle ja sitten lähdetty tekemään määrätietoisesti töitä sen asian eteen

Pallo-Veikkojen ja Konttoripisteen arvot kohtaavat myös monella muulla tavalla. Määrätietoisuus, pitkäjänteisyys ja tekijöiden arvostaminen ovat kovassa huudossa kummassakin leirissä.

- Konttoripiste on tukemassa montaa urheiluseuraa, yksilöurheilijaa ja myös kuntoliikuntaa. Olemme pieneksi yritykseksi hyvin aktiivisia siinä asiassa. KPV:n toiminnasta voi tällä näkemyksellä sanoa sen, että viime vuosina on näkynyt vahvasti tekemisen meininki. Kun on lähdetty liikkeelle, on uskallettu sanoa rohkeasti ääneen se, mitä tavoitellaan, on uskallettu laittaa rima riittävän korkealle ja sitten lähdetty tekemään määrätietoisesti töitä sen asian eteen, Lahti kehuu.

- Isossa kuvassa ja ulospäin pitää näkyä nimenomaan se, että teemme kovaa ja määrätietoisesti töitä. Se vaatii joskus myös sitä, että joudumme jättää joitain asioita tekemättä, jotta voimme tehdä hyvin ne asiat, jotka olemme päättäneet tehdä, KPV:n markkinointipäällikkö Ilkka Junttila tähdentää.

Näkyvyydessä valtakunnalliseen sarjaan


Kiinnostus KPV:tä kohtaan on ollut kovaa Veikkausliiganousun myötä. Kaudella 2018 käytännössä kaikki yhteistyösopimukset syntyivät KPV:n edustajien oman aktiivisuuden avulla. Nyt kyselyitä yhteistyömahdollisuuksista tulee yrittäjiltä viikoittain. Pallo-Veikkojen toimistolla on itsekin pohdittu, mistä kasvanut kiinnostus johtuu.

- Mielestäni se menee tällä hetkellä niin, että Veikkausliigan tarjoama näkyvyys on painavin asia vaakakupissa. Jo puhtaasti sen takia, että olemme rakentaneet tätä kokonaisuutta tällä porukalla vasta viisi vuotta. Vielä emme siis voi ollakaan siellä, mihin haluamme päästä. Mutta eihän Veikkausliiga tee meille ollenkaan huonoa tavoitteidemme saavuttamisessa, KPV:n myyntipäällikkö Mika Liedes virnistää.

- Toki sellainen arvostus pitää antaa omalle työlle, että olemme tehneet kakkosdivarista asti laadukkaasti ja sinnikkäästi esimerkiksi otteluennakot ja lehdistötilaisuudet, vaikka ne eivät ole edes vaatimuksena sillä sarjatasolla. Tavoitteena on ollut se, että nyt tässä vaiheessa meidän ei enää tarvitse harjoitella näitä asioita, kun liiganousu on totta, markkinointipäällikkö Junttila täydentää.

- Nyt voimme tarjota valmista tuotepakettia yrityksille, jotka haluavat näkyvyyttä meidän videoiduissa otteluennakoissa tai lehdistötilaisuudessa, Junttila jatkaa.

Millaista näkyvyyttä KPV voi yrityksille tarjota? Ja millainen kumppani se haluaa alueen yrityksille olla?

- Ensinnäkin me haluamme aina tuottaa lisäarvoa yhteistyökumppanillemme jollain tavalla. Jalkapalloilu ja jalkapalloseura eivät ole erillinen osa yhteiskuntaa vaan fanit, tavalliset katsojat, yrityspäättäjät, yrityksen asiakkaat ja urheilu, ne kaikki linkittyvät jollain tavalla väistämättä toisiinsa, Liedes sanoo.

- Konttoripiste on hyvä esimerkki siitä, että Tuomon kanssa pystymme avoimesti keskustella siitä, millaisen arvon hän näkee meidän tarjoamassa näkyvyydessä. Tarkoituksena on yhdessä suunnitella millaista näkyvyyttä voimme kullekin yritykselle tarjota. Ratkaisun ei tarvitse olla yksi ja sama kaikille, vaan voimme räätälöidä näkyvyyttä paljonkin, Liedes sanoo.

Paras ratkaisu on paikallinen kumppani. Made in Kokkola -asenteella on tarkoitus luoda vahvaa synergiaa.

- Jos taas mietimme asiaa KPV:n arvojen kautta niin haluamme olla perinteinen, rohkea ja luotettava. Perinteinen koska Kokkola on jalkapallokaupunki, Kokkola tunnetaan jalkapallosta, niin se vaan on. Rohkea koska kyllä tässä on tehty rohkeita päätöksiä, mutta kuitenkin yhteistyön kautta. Ei täällä kukaan yksin pärjää, vaan porukalla pitää tehdä, jos meinaa jotain saada aikaan, Liedes pohtii.

- Ja luotettava koska olemme ottaneet sellaisen toimintamallin, että teemme ehkä astetta harkitummin asioita tai päätöksiä. Mutta ne ovat sitten sellaisia, jotka pitävät. Katteettomia lupauksia ei anneta, vaan esimerkiksi yritykselle tarjotussa näkyvyydessä varmistetaan se, että luvattu voidaan pomminvarmasti toteuttaa, Junttila jatkaa.

Ja paikallisuus. Se nousee uudestaan esiin.

- Kun me etsimme yhteistyökumppaneita esimerkiksi ottelutapahtuman järjestelyihin, kyllä meillä on mielessä se, että paras ratkaisu on paikallinen kumppani. Made in Kokkola -asenteella on tarkoitus luoda vahvaa synergiaa.

Se tarkoittaa muun muassa paikallista makkaraa, paikallista pullaa ja jos asiat loksahtavat kohdalleen, muutakin paikallista tarjottavaa ensi kesän otteluissa.

- Se on jo varmaa, että ensi kesäksi otteluihin on tulossa toivottu VIP-katsomo. Sen toteutusta venytimme pari vuotta, koska emme löytäneet oikeaa tapaa edetä. Mutta nyt löysimme yhteistyökumppanin, jolla on vahva kytkös Kokkolaan ja jonka avulla tiedämme miten VIP-katsomo voidaan toteuttaa niin, että se on varmasti hyvä, Junttila valaisee ensi kesän uusia kuvioita.

Voisi sanoa, että nousu Veikkausliigaan tarjoaa myös paikallisille yrityksille mahdollisuuden nousta valtakunnalliseen sarjaan näkyvyyden puolesta. Mutta Pallo-Veikoissa paiskotaan hommia katsomalla myös yhtä Veikkausliigakautta pidemmälle.

- Yksi sellainen pitempi ja hienompi päämäärä on kokkolalaisen jalkapallokulttuurin kehittäminen. Se vaatii määrätietoista tarinoiden rakentamista jatkumona historiasta tähän päivään ja myös tulevaisuuden ennakoimista, Liedes sanoo.

Pelaajien taso on noussut, se mahdollistaa myös kovemmat ja laadukkaammat treenit. Tekeminen on laadukkaampaa.

- Kyllä meillä takaraivossa koko ajan kummittelee se iso kuva: tuleva hybridiarena ja sen asettamat vaatimukset meidän organisaatiolle. Olemme jo lähteneet kokeilemaan monia asioita ja harjoittelemaan erilaisia toimintoja sitä varten, että olemme valmiita sitten, kun koittaa se päivä, että meillä on isommat tilat ja paremmat olosuhteet. Mutta toki siinä rinnalla pitää tulla urheilullista menestystä ja meillä pitää olla yleisöä kiinnostava joukkue liigassa, Junttila visioi.

Harri Heiermann on Konttoripisteen kummipelaaja


Konttoripisteen Tuomo Lahti on seurannut hyvällä mielellä Pallo-Veikkojen talvikauden tekemistä.

- Dynamiikka on vahva ja joukkue näyttää jo tässä vaiheessa hienosti kasatulta. Odotukset ovat korkealla, meillä katsojilla on lupa odottaa paljon. Se on myös hieno asia, että mukana on oman kylän poikia, Lahti sanoo.

Konttoripisteen kummipelaaja Harri Heiermann on juuri niitä oman kylän poikia. Heiermann on kulkenut pitkän polun Pallo-Veikkojen kanssa. Se on myös syy, miksi Konttoripiste valitsi Harrin kummipelaajakseen.


KPV:n keskikenttäpelaaja Harri Heiermann on Konttoripisteen kummipelaaja.

- Tiedän, että Harrin tavoitteena on jo pitkään ollut pelata korkeimmalla sarjatasolla ja mieluiten Kokkolassa. Sitä polkua hän on määrätietoisesti kulkenut ja tässä nyt ollaan, Lahti perustelee valintaa.

- Aktiivinen urheilun tukeminen lähtee omista arvoistani. Tuemme nuorisoliikuntaa, yksilöurheilua ja joukkueurheilua. Näemme sen arvon pitkässä juoksussa paitsi mainosnäkyvyyden kannalta, myös niin että haluamme juurruttaa ihmisiin liikunnallisen elämäntavan, joka kantaa läpi elämän. Nyt pelataan korkeimmalla sarjatasolla, mutta niin ei tarvitse pakosta olla.

- Meidän mielestämme Harri toimii hienona esikuvana nuorille kokkolalaisille jalkapalloilijoille ensinnäkin innostamalla hyvän harrastuksen pariin, mutta myös näyttämällä sen, mille tasolle Kokkolassa on mahdollisuus nousta tekemällä määrätietoisesti töitä, Lahti summaa.

Heiermann itse odottaa uusia haasteita innolla.

- Joukkueemme vaikuttaa todella ammattimaiselta, niin kuin pitääkin. Harjoituksissa on koko ajan kova taso. Harjoitukset ovat sisällöltään aika samanlaisia kuin viime kaudellakin, mutta kun pelaajien taso on noussut, se mahdollistaa myös kovemmat ja laadukkaammat treenit. Tekeminen on laadukkaampaa, Heiermann kertoo joukkueen menosta talvikaudella.

- Omana tavoitteena on saada pelata koko ajan säännöllisesti, sitä kautta auttaa joukkuetta ja tavoitella mahdollisimman hyvää sijoitusta sarjassa. Innolla odotan, että ruoho vihertää, Heiermann sanoo.

Harrin kuulumisia ja tavoitteita tulevalle kaudelle kerromme lisää Konttoripisteen sivuilla huhtikuussa Veikkausliigakauden kynnyksellä.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.