Konttoripiste tukee lahjakkaita sulkapalloilijoita alkutaipaleelta asti


04.09.2017

Atte Juuri-Ojan vahvuudet sulkapallossa ovat voimapeli ja hyvä pelisilmä. Elias Vuollet puolestaan on tekninen, nopea jaloistaan ja hyvä liikkumaan kentällä. Sport Club Kokkolaa edustavat sulkapalloilijat ovat löytäneet kentällä yhteisen, menestyksekkään sävelen. He ovat voittaneet nelinpelin Suomen mestaruuden nyt kahtena vuonna peräkkäin. Myös kaksinpelissä ja sekanelinpelissä on tullut mestaruuksia.

Elias Vuollet (vas.), valmentaja Juha Vuollet ja Atte Juuri-Oja nauttivat sulkapalloharrastuksesta.


- Tällä hetkellä parasta sulkapallossa ovat kaverit, turnausmatkat ulkomaille ja uusien vastustajien kohtaaminen, Atte ja Elias luettelevat.

12-vuotiaat sulkapalloilijat uskaltavat myös unelmoida isosti.

- Tavoitteena on Euroopan mestaruus. Ja Juha, minkäs vuoden olympialaiset ne olivat, kaksikko kysyy kuin yhdestä suusta valmentajaltaan.

Valmentaja Juha Vuollet hymyilee kysymykselle leveästi. Hän on toiminut poikansa Eliaksen valmentajana kuusi vuotta ja Atten valmentajana kolme vuotta. Aihe ja poikien unelmat ovat valmentajalle selvästi tuttuja. Juniorivalmentajalla on kuitenkin vastuullisempi näkökulma asiaan.

- Tosiasiahan on se, että pojat ovat 12-vuotiaita ja kuudennella luokalla koulussa. Siksi tässä vaiheessa on turha puhua sen isommista tavoitteista kuin se, että he kehittyvät pelaajina. Tärkeintä on se, että toiminta on hauskaa. Harjoitukset eivät aina ole pelkästään hauskoja, mutta silloin kun toiminta on keskimäärin kivaa, se vie myös eteenpäin, Juha Vuollet sanoo.

- Mutta kyllähän pojat ovat sen verran hyvin pärjänneet, että menestys kasvattaa menestyksen nälkää myös jatkoa ajatellen. Homma ei vaan saa mennä liian vakavaksi tässä vaiheessa.

Tärkeintä on se, että toiminta on hauskaa. Harjoitukset eivät aina ole pelkästään hauskoja, mutta silloin kun toiminta on keskimäärin kivaa, se vie myös eteenpäin.

Hauskaa tuntuu olevan. Atte ja Elias harrastavat sulkapalloa aktiivisesti ja määrätietoisesti jopa 20 tuntia viikoittain. Kansallisella tasolla pojat pelaavat yleisesti 1-2 vuotta vanhempien ikäluokassa, jossa viime keväänä tuli Suomen mestaruus nelinpelissä ja Atte raivasi tiensä finaaliin myös kaksinpelissä. Myös ulkomailla Ruotsissa, Tanskassa, Virossa ja Belgiassa on käyty turnauksissa ja sieltäkin on usein tultu mitalit kaulassa kotiin.

- Parin vuoden sisällä kun murrosikä alkaa, näemme onko pojilla oikeasti sisäistä paloa harjoitteluun. Ainakin tällä hetkellä saan valmentaa todella motivoituneita poikia. Välillä minun pitää enemmänkin toppuuttaa heitä ja muistuttaa levon tärkeydestä, Juha Vuollet kiittelee.

Mahdollisuuksia vaikka mihin


Valmentaja Vuollet tietää, että tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa ja vääränlaisia paineita ei saa luoda. Silti usko omiin suojatteihin on vahva.

- Molemmilla pojilla on omat vahvuutensa, joiden perusteella nyt voisi sanoa, että mahdollisuuksia on vaikka mihin, esimerkiksi Euroopan huipputasolle, mutta hirvittävää työmäärää ja sitoutumista se vaatii. Jos uskaltaa vähän itsekin haaveilla oikein pitkälle tulevaisuuteen, niin olisihan se hienoa nähdä molemmat pojat aikuisina edustamassa Suomea arvokisoissa, Juha Vuollet pohtii.


Elias Vuollet syöttää ja Atte Juuri-Oja palauttaa.


Pikavoittoja ei kuitenkaan haeta. Pojat ovat iässä, jossa fyysinen kehitys menee pelaajilla eri tahtiin ja vaikuttaa valtavasti tuloksiin. Harjoittelumotivaatiota ja tasoa pidetään yllä käymällä läpi turnauksista ja leireiltä saatua palautetta, kehittämällä siellä esiin tulleita asioita sekä marssittamalla poikien vastustajiksi välillä aikuisia pelaajia. Isompia päätöksiä on edessä vasta yläkoulun päättymisen jälkeen.

Pitkäjänteisessä toiminnassa auttaa myös sitoutunut yhteistyökumppani. Maajoukkuejuniorit Atte Juuri-Oja ja Elias Vuollet ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen kanssa. Toimitusjohtaja Tuomo Lahti on seurannut poikien tekemisiä jo pidemmän aikaa.

- Arvoihimme kuuluu tukea nuorisoliikuntaa yleisesti, mutta myöskin erityisen lahjakkaita nuoria. Haluamme olla mukana tukemassa poikien urheilu-uraa jo sen alkutaipaleelta lähtien, mutta myös kannustaa sellaiseen ajatteluun, että alueeltamme voi tulla maajoukkuetason urheilijoita, kun olosuhteet, tahtotila ja valmennus ovat kohdillaan, Tuomo Lahti summaa.

- Yhteistyökumppanit ovat aina arvokkaita, mutta meille erityisen arvokasta on yhteistyö joka tähtää pitkälle tulevaisuuteen. Tällä tasolla laji vaatii jo aika paljon taloudellisestikin, kun matkapäiviä tulee paljon vuoden aikana. Toivottavasti luomme yhdessä mielenkiintoisen tarinan tulevina vuosina. Ja vahvistamme samalla Konttoripisteen imagoa alueelliseen menestykseen panostavana toimijana, Vuollet sanoo.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.