Konttoripiste tukee alueemme Team Rynkebyä — hyväntekeväisyyspyöräily Pariisiin jäi koronan vuoksi, tilalle Pohjanmaan kierros


24.11.2020

Konttoripisteellä on kunnia olla mukana tukemassa hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkue Team Rynkeby - God Morgon Ostrobothniaa. Alueemme tiimi keräsi yhdessä seitsemän muun Suomen Team Rynkeby - God Morgon -joukkueen kanssa rahaa syöpäsairaille lapsille onnistuneesti. Tänä vuonna koronapandemia esti perinteisen Pariisiin ajon, jonka seurauksena Team Rynkeby - God Morgon Ostrobothnia päätyi pyöräilemään Tour de Pohjanmaa -kierroksen.

Konttoripiste on mukana tänä vuonna tukemassa hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkue Team Rynkeby - God Morgon Ostrobothniaa. Kuvassa Konttoripisteen Tuomo Lahti (vas.) ja TRGM osallistuja, kokkolalainen Heikki Ylikoski (oik.).

Team Rynkeby - God Morgon hyväntekeväisyysprojektin kohokohta on ollut vuosittainen pyöräilymatka Pariisiin.
Koronan jyllätessä ympäri maailmaa, Suomen Team Rynkeby - God Morgon -joukkueet korvasivat Pariisin matkan pyöräilemällä kotimaassaan omia matkojaan.

Team Rynkeby - God Morgon Ostrobothnia, jonka nimi oli vielä kesällä 2020 Team Rynkeby - God Morgon Vaasa, polki heinäkuussa Tour de Pohjanmaa -kierroksen, jonka reitti kiersi ympäri pohjalaisia paikkakuntia.

— Pohjanmaan kierroksen reitti lähti Vöyristä ja kulki Vaasan, Maalahden, Närpiön, Kurikan, Seinäjoen, Kauhavan, Alavetelin, Kokkolan, Pietarsaaren ja Uudenkaarlepyyn kautta takaisin Vöyriin. Neljän päivän aikana kilometrejä kertyi yhteensä 560 km, TRGM osallistuja Heikki Ylikoski luettelee.

Koronapandemian tilanne oli kesällä rauhallisempi, jolloin joukkue pystyi toteuttamaan Tour de Pohjanmaa -kierroksen. Poikkeusolot eivät juurikaan vaikuttaneet kierroksen suorittamiseen, kuten esimerkiksi ruokailuun tai yöpymiseen.

Myöskään ongelmia tai haastavia tilanteita ei tullut vastaan missään vaiheessa — muutamaa rengasrikkoa ja sadekuuroja lukuun ottamatta.

— Sadetta oli parina päivänä jonkin verran, mutta sehän on normaalia. Ensimmäisenä päivänä ohitettuamme Vaasan, reitin varrelle iski rankkasade. Pysähdyimme Maalahdella taukopaikalle ruokailemaan, jonka aikana sade lakkasi. Illalla hotellilla päivästä muisti vain aurinkoisen ja hienon sään, Ylikoski naurahtaa.Osallistujalta vaaditaan ahkeraa treenaamista ja aktiivista otetta


Kevään harjotteluun pandemia sen sijaan vaikutti jonkin verran.

— Maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin emme treenanneet yhdessä ollenkaan, vaan kaikki panostivat yksinharjoitteluun. Kun rajoituksia alettiin purkamaan, aloimme treenata pienporukoissa, Ylikoski muistelee.

Team Rynkebyssä säännöllinen harjoittelu on asia, johon osallistujien on sitouduttava. Ennen Pariisin matkaa on oltava muun harjoittelun lisäksi pyöräilyä takana noin 2500 kilometriä.

— Kun lähdetään pyöräilemään 1700 km matka Pariisiin, ei sinne voi lähteä kylmiltään. Sitä varten on pakko treenata.

Treenien lisäksi osallistujien on kerättävä joukkueelle sponsoreita ja ovat mukana erilaisissa tapahtumissa.

— Tänä vuonna olimme ennen koronaa Eppuleiden kanssa Seinäjoen Ideaparkissa kansainvälisen lasten syövän päivän tuolitapahtumassa ja SM-liigan Kanssakulkija -ottelussa Vaasassa, Ylikoski mainitsee.

Hyväntekeväisyysprojektissa yhdessä tekeminen ja hyvällä porukalla pyöräileminen on Ylikoskelle tärkeää.


Kuvassa Team Rynkeby - God Morgon Ostrobothnia -pyöräilyjoukkue on pyöräilemässä Närpiöstä kohti Kurikkaa kesällä 2020. Kuvaaja Jari Filla.

— Yksin 560 kilometrin matkan ajaminen olisi paljon puuduttavampaa. Kyllä matka hyvän porukan kanssa taittuu helpommin ja ajaminen on mukavanpaa. Pohjanmaan kierroksella juttelimmekin aika paljon, Ylikoski naurahtaa.

Uusi treenikausi alkoi 1.10. Kausi 2020-2021 on hyväntekeväisyysprojektin 20-vuotisjuhlakausi. Osallistujia on tällä kaudella mukana kahdeksasta Euroopan maasta ennätykselliset 2480, mikä on 260 pyöräilijää enemmän kuin viime vuonna.

Treenit ovat parhaillaan käynnissä ensi vuoden mahdollista Pariisin matkaa varten. Harjoitukset suoritetaan edelleen pienemmissä paikallisissa ryhmissä ja kaikki on toistaiseksi sujunut hyvin. Ylikoski toivookin että korona pysyisi kurissa jatkossakin, jotta yhdessä treenaminen onnistuisi.

Ensi vuoden Pariisin matkan toteutuminen on vielä epävarmaa. Suomen Team Rynkeby - God Morgon -juokkueilla on kuitenkin varasuunnitelma kehitteillä, jos matka ei toteudu.

Ylikoski ei kuitenkaan halua tuoda asiaa sen enempää vielä julkisuuteen mutta kertoo, että hyvänteleväisyysmatka pyöräillään tavalla tai toisella.

Koronan tuomista haasteista huolimatta Team Rynkeby — God Morgon Finland onnistui keräämään 889 733 €, joka on Suomessa toiseksi suurin kerätty hyväntekeväisyyssumma koskaan.

Suomen joukkueiden keräämistä varoista ohjataan 70 % AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle lasten syövän tutkimukseen sekä hoitojen kehittämiseen. Loput 30 % ohjataan Sylva Ry:lle, joka tarjoaa vertaistukea, kuntoutusta ja virkistyslomia syöpään sairastuneille lapsille ja nuorille sekä heidän läheisilleen.

Osallistuakseen hyväntekeväisyystempaukseen ei tarvitse olla kokemusta pyöräilyharrastuksesta, rohkea mieli ja sitoutuneisuus riittävät. Ylikoski toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan.

— Jos haluat tehdä hyvää, saada mahtavan kokemuksen ja kohottaa kuntoa, niin hae rohkeasti mukaan!

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.