Langaton kiinteistöjen valvonta tuo säästöjä ja ennakoitavuutta


09.10.2023

Älykkäiden ja langattomien Nollge-ratkaisujen avulla yritys voi muun muassa seurata lämpötilaa, ilmankosteutta sekä hiilidioksidiarvoja tai laskea vaikkapa tiloissa liikkuvia kävijöitä. Sisäilman laatua seuraamalla voidaan ehkäistä virusten leviämistä ja parantaa työskentelyolosuhteita. Helposti kerättävän ja tulkittavan datan avulla yritys voi kehittää toimintaansa ja varmistua siitä, että työskentelyolosuhteet ovat kohdallaan.
Langaton kiinteistöjen valvonta tuo säästöjä ja ennakoitavuutta

Stefan Skytte kertoo työskentelytehon laskevan, jos ilman hiilidioksidipitoisuus ylittää 1000 ppm rajan.


JNT:n osastopäällikkönä työskentelevä Stefan Skytte esittelee Nollgen langatonta anturia, jolla seurataan lämpötilaa, ilmankosteutta sekä CO2-arvoja. Olosuhdemittarin avulla voidaan seurata etänä kiinteistön olosuhteita ja se voidaan ohjelmoida hälyttämään esimerkiksi tekstiviestillä tai sähköpostilla, jos raja-arvot ylittyvät. Nollgen avulla yritys voi kustannustehokkaasti valvoa tiloja tai paikantaa vaikkapa esineitä.

Nollgen tarjoamat laitteet ja hyödyt ovat moninaiset. Sisäilman seurannan lisäksi valikoimasta löytyy muun muassa people counter, jonka avulla voidaan seurata julkisten tilojen kävijämäärää. Jos esimerkiksi tiettynä päivänä tai kellonaikana on vähemmän ihmisiä paikalla, voidaan se aika hyödyntää siivoamiseen.

Kerätyn datan perusteella yritys voi myös ennustaa ja ennakoida asioita.

— Ilman dataa ei voida suunnitella hyviä ratkaisuja päätöksentekoa tukemaan, Stefan Skytte kiteyttää.

Kaikki Nollge-laitteet toimivat maailmanlaajuisessa Sigfox- IoT (Internet of Things) -verkossa. Verkossa data kulkee nopeasti, luotettavasti ja langattomasti. Laitteita on helppo siirtää huoneesta ja rakennuksesta toiseen.

Saadun datan perusteella yrityksen on helpompi tehdä hyviä päätöksiä, Skytte pohtii.
Saadun datan perusteella yrityksen on helpompi tehdä hyviä päätöksiä, Skytte pohtii.


Dataa, historiatietoja ja ennustamista


Nollge-laitteet ovat yritykselle yksinkertainen ja edullinen investointi. Parisataa euroa maksava laite on ainoa kustannus ja Data Group -jäsenliikkeiden kautta antureita voi myös vuokrata yrityksen käyttöön. Laitehankinnan mukana saa kahdeksi vuodeksi käyttöön dashboardin, josta voi seurata laitteen antamaa dataa. Siellä näkyy sekä nykytilanne että historiatiedot vuodeksi taaksepäin. Historiatietoja katsomalla voidaan analysoida erilaisia trendejä tai huomata mahdolliset vesivuodot. Dashboard voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan.

Laitteiden avulla on helppo todistaa, että sisätilojen ilmanlaatu on kunnossa tai reagoida, jos jotakin korjattavaa ilmenee.

- Tiedämme esimerkiksi, että suorituskyky laskee, jos palaverissa aletaan lähestyä tuntia ja ilmankosteus on liian korkea. Kun saamme reaaliaikaista dataa, voimme myös reagoida ja pitää tauon tai avata ikkunat, jotta työskentelyteho säilyy, Stefan Skytte kertoo.

Esimerkiksi kiinteistöpalveluja tarjoava yritys voi hyödyntää olosuhdemittaria todistaessaan, että kiinteistön sisäilma on parantunut tehtyjen toimenpiteiden jälkeen. Tai jos työntekijä valittaa huonoa huoneilmaa, voidaan anturin avulla seurata sisäilman laatua.

— Mitä nopeammin asioihin reagoidaan, sitä suuremmat ovat hyödyt esimerkiksi sairauslomien ehkäisyssä. Näin yritys välittää myös viestiä, että henkilökunnan hyvinvointi asetetaan etusijalle, Stefan Skytte pohtii.


Hyvä sisäilma tehostaa työskentelyä.
Hyvä sisäilma tehostaa työskentelyä.

Miksi sisäilmaa kannattaa seurata olosuhdemittarilla?

  • Vähemmän viruksia = Tutkimusten mukaan virukset leviävät helpommin, jos sisäilman CO2-taso on korkealla
  • Energiatehokkuus = Mittarin avulla voidaan optimoida huoneiden lämpötila
  • Vastuullisuus = Jatkuvalla seurannalla voidaan todistaa sisäilman laatu esimerkiksi vastuullisuusraportissa
  • Henkilöstön hyvinvointi = Huolehtimalla hyvistä työolosuhteista huolehditaan samalla myös henkilöstön hyvinvoinnista. Mitä nopeammin reagoidaan, sitä suuremmat ovat hyödyt esimerkiksi sairauslomien ehkäisyssä.



Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.