Miiko Seppänen aloitti IT-asentajana Kokkolassa


09.05.2016

Datanomi Miiko Seppänen aloitti Keski-Pohjanmaan Konttoripisteellä Kokkolassa huoltoteknikkona ja IT-asentajana huhtikuussa 2016.
Datanomi Miiko Seppänen aloitti Keski-Pohjanmaan Konttoripisteellä Kokkolassa huoltoteknikkona ja IT-asentajana huhtikuussa 2016.

- Pääpaino työssäni on , johon perehdyn tällä hetkellä kokeneempien työntekijöiden ohjauksessa, Seppänen kertoo.

26-vuotias Seppänen muutti aikoinaan Kokkolaan Lohtajalta opiskelemaan ravintola-alaa. Aika pian Seppänen kuitenkin oivalsi, että hänelle oikea ammatti löytyy IT-alalta.- Huomasin nopeasti, että oikeasti minua kiinnostavat tietokoneet ja it-ala ja että minulla on myös vahvaa osaamista niitä koskien. Olin 4-vuotias, kun meille tuli kotiin ensimmäinen tietokone ja olen ollut niiden kanssa tekemisessä siitä asti. Sain tilaisuuden siirtyä kauppaoppilaitokseen opiskelemaan datanomiksi ja huomasin nopeasti, että se on oikea paikka minulle. Datanomiksi valmistuin vuonna 2010, Seppänen muistelee.

- Olen jo nyt huomannut uudessa työssäni Konttoripisteellä, että parasta työssä on nimenomaan vahva osaamiseni ja kiinnostukseni alaa kohtaan. Työssä tulee vastaan koko ajan uutta asiaa ja uusia tilanteita, mutta vahva osaamispohja auttaa sopeutumaan.

- Positiivista työssä on myös se, että saan olla tekemisissä ihmisten kanssa asiakaspalvelussa enkä vain omissa oloissani laitteita korjaamassa. Tässä työssä pitää olla niin sanotusti hyvä tyyppi eli tulla toimeen ihmisten kanssa. Tulostinten asennus onnistuu siinä sivussa sitten kyllä.

Seppäsellä on selvä kuva siitä, mitä muuta työssä onnistuminen vaatii nyt ja tulevaisuudessa.

- Olen kuullut usein täällä Konttoripisteellä sanottavan, että pitää juosta kauhean kovaa, että pysyy paikallaan. Alamme kehittyy jatkuvasti niin kovalla vauhdilla.

- Siksi jatkuva kouluttautuminen on tärkeää ja päämiehemme järjestävätkin koulutusta säännöllisesti. Itse olen esimerkiksi juuri lähdössä Helsinkiin Konica Minoltan järjestämään koulutukseen pariksi päiväksi.

- Sen lisäksi työssä onnistuminen vaatii myös täsmällisyyttä ja ajatuksen laittamista siihen, mitä on tekemässä. ja tietysti positiivista asennetta. Huoltokeikalle ei lähdetä murjottaen, Seppänen päättää.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.