Samu Penttilä huolehtii asiakkaista ja tiimiläisistä ihmisläheisellä otteella


08.09.2023

Järjestelmäasiantuntija ja team leader Samu Penttilä huolehtii, että työt sujuvat Konttoripisteen tiimissä ja että asiakkaiden toimistossa on kaikki hyvin. Aiempi työkokemus on tuonut varmuutta ja kykyä olla läsnä asiakastapaamisissa.
Samu Penttilä huolehtii asiakkaista ja tiimiläisistä ihmisläheisellä otteella

Keväällä Samu Penttilä astui Konttoripisteen remmiin uutena team leaderina sekä järjestelmäasiantuntijana.

Team leaderina hän huolehtii, että työt tulevat tehdyksi Konttoripisteen IT-tiimissä, organisoi työtehtäviä ja välittää tietoa. Järjestelmäasiantuntijana Penttilä huolehtii kokonaisvaltaisesti asiakkaista: huoltaa, asentaa ja ylläpitää IT-laitteistoa sekä pitää yhteyttä asiakkaisiin.

Penttilä pyrkii olemaan ihmisläheinen ja läsnä asiakkaiden kanssa.

- Asiakastapaamisissa on oltava aina läsnä. Asiakkaalle täytyy kertoa, mitä tehdään ja miksi, kuka kävi ja tuliko työ valmiiksi. Pienillä asioilla on suuri merkitys pitkällä tähtäimellä, että asiakkaalle syntyy meihin luottamus, Penttilä sanoo.

Riittävästi vapaa-aikaa perheelle


Penttilä tuli töihin Konttoripisteelle hieman sattuman kautta. Hän oli Konttoripisteellä asiakaskäynnillä ollessaan vielä vanhassa työpaikassa.

- Vaimoni oli aiemmin ehdottanut, että hakisin Konttoripisteen avointa työpaikkaa. Kerrottuani Jarkolle asiasta hän innostui ja kysyi, että no haetko meille töihin, Penttilä nauraa.

Elektroniikka on kiinnostanut Penttilää pienestä pojasta lähtien. Kuvassa Samu Penttilä.
Elektroniikka on kiinnostanut Penttilää pienestä pojasta lähtien. Kuvassa Samu Penttilä.

Työsuhde oli helppoa ja turvallista aloittaa, koska Penttilä ja Pelto-Arvo ovat tunteneet toisensa nuoruudesta lähtien. Perheellisenä miehenä myös Konttoripisteen arvot ja joustavuus vaikuttivat päätökseen.

- Olemme keskustelleet täällä, miten tärkeää on viettää aikaa oman perheen kanssa. Palvelemme asiakkaita tarvittaessa ja näin sovittaessa myös aukioloaikojen ulkopuolella, Penttilä kehuu.

Harrastuksena kodin automatisointi


Elektroniikan toiminta ja rakentaminen on kiinnostanut aina Penttilää. Lapsena hän vaarin kanssa puuhaili erilaisten laitteiden parissa.

Elektroniikan rakentelu on edelleen läsnä niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Siitä kertoo Penttilän innostus automatisoida kotiin arkea helpottavia toimintoja autotallin ovien sulkemisesta aina pörssisähkön seurantaan asti.

- Asuimme aiemmin 50-luvun kerrostalossa, jossa valokatkaisijat olivat korkealla, mikä on tyypillistä tuon aikakauden taloissa. Tyttäremme ei ylettynyt oman huoneensa valokatkaisijaan, joten rakensin hänelle kaukosäätimen, jolla hän pystyi sytyttämään valot. Painamalla nappia pitkään pohjassa sai Spotifyn soittolistan soimaan, Penttilä nauraa.

Faktat:


Asuinpaikka
Kotoisin Kaustiselta, asuu nykyään Kokkolassa vaimonsa ja 7-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Koulutus
Elektroniikka-asentaja (nyk. ICT-asentaja)

Ura
Opintojen aikana suoritti työharjoittelut Botnia Hightecillä (nyk. Sasken). Armeijan jälkeen työllistyi Tescomille elektroniikkalaitteiden testaajaksi parin vuoden ajaksi. Siirtyi Vartiomiehet-turvapalveluun ja vastasi hälytyskeskuksen toiminnasta, laitteistosta ja asennuksista 10 vuotta. Keväästä 2023 Konttoripisteessä järjestelmäasiantuntijana ja team leaderina Kokkolan toimipisteessä.

Harrastukset
Elektroniikan rakentelu ja pyöräily.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.