Konttoripisteen osaaminen kiinnosti suurteollisuusalueen yrityksiä


20.10.2016

Kokkolan suurteollisuusalueen (KIP) teollisuuslaitokset tarvitsevat monia erityisosaamista vaativia tukipalveluita. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste järjesti yhdessä kahden muun paikallisen yrityksen, Protectin ja Meriuksen kanssa, lokakuussa esittelytilaisuuden suurteollisuusalueen yrityksille. Järjestäjät kertoivat osanottajille toiminnastaan osoituksena siitä, että paljon teollisuuden tarvitsemaa huippuosaamista on hankittavissa omasta takaa Kokkolasta.
Konttoripisteen osaaminen kiinnosti suurteollisuusalueen yrityksiä.
Konttoripisteen osaaminen kiinnosti suurteollisuusalueen yrityksiä.
Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen Tuomo Lahti (vas.), Meriuksen Hannu Sarja ja Protectin Pertti Salo esittelivät yritystensä osaamista alueen teollisuudelle Port Towerissa.

- Halusimme järjestää täyden kympin tietopäivän koska tiedämme, että yritystemme tieto, osaaminen ja palvelu tarjoavat teollisuudelle kokonaisvaltaisia ratkaisuja, joiden avulla teollisuusyritykset voivat parantaa tuottavuuttaan, huolehtia kilpailukyvystään ja luoda uutta työtä ja vaurautta, sanoi Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti.

Kokkolan Yrittäjien puheenjohtaja John Hagnäs oli tyytyväinen siihen, että paikalliset yritykset verkostoituvat nyt nähdyllä tavalla.

- Tällaisia tilaisuuksia tarvitaan enemmän, koska juuri näin saadaan kysyntä ja tarjonta kohtaamaan. Tästä kaupungista todellakin löytyy monipuolisesti korkeatasoista osaamista, jonka ansiosta isojenkaan yritysten ei tarvitse lähteä hakemaan palveluntuottajia kehäkolmosen sisäpuolelta, sanoi Kokkolan Yrittäjien puheenjohtaja John Hagnäs.

Hagnäs tuntee hyvin myös tilaisuuden järjestäneiden Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen, Meriuksen ja Protectin erityisvahvuudet. Jokaiselle kolmelle yritykselle on hänen mukaansa tunnusomaista uusimpien teknologioiden hyödyntäminen.

- Konttoripisteen aloittaessa yritys myi toimistotarvikkeita, ja elektroniset kirjoituskoneet tekivät tuloaan. Nyt puhutaan edistyksellisistä , tiedonhallinnasta ja IT-palveluista. Protect on puolestaan kasvanut turvallisuuspalveluidensa ja PRO24-järjestelmän ansiosta varsinkin Kokkolan ulkopuolella. Meriuksen esitys laserkeilauksen ja 3D-mallennuksen mahdollisuuksista oli suorastaan pelottavaa katsottavaa kun miettii, mitä kaikkea uudet teknologiat mahdollistavat, Hagnäs hämmästeli.

Hän kannusti yleensäkin yrityksiä hyödyntämään digitalisaatiota omissa ratkaisuissaan.

- Ne yritykset, jotka lähtevät rohkeasti kehittämään uutta, saavat merkittävän kilpailuedun verrattuna niihin yrityksiin, jotka tyytyvät tekemään asiat kuten ennenkin, Hagnäs korosti.

Protectin toimitusjohtaja Pertti Salo muistutti, että paikallisten asiantuntijoiden on tärkeää paitsi kertoa osaamisestaan teollisuudelle, verkostoitua myös keskenään.

- Meistä jokainen haluaa auttaa omia asiakkaitaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Vaikka Protect menee yrityksiin turvallisuusasioissa, usein tulee ilmi, että asiakkailla on muunkinlaisia tarpeita, jotka voivat liittyä vaikkapa juuri IT-palveluihin tai 3D-mallentamiseen. Siksi on tärkeää, että meistä mahdollisimman moni tietää, mitä kaikkea erikoisosaamista asiakkaat voivat saada paikallisesti, Salo korosti.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.