Tuomo Lahti luovuttaa Konttoripisteen luottavaisin mielin osaaviin käsiin


27.05.2022

Tuomo Lahti siirtyy Konttoripisteen ohjaksista takavasemmalle levollisin, luottavaisin ja haikein tunnelmin. Ajatus yrityksen myymisestä virisi jo 10 vuotta sitten ja myymispäätöksen kypsyttyä Lahti on siirtänyt tietoisesti vastuuta eteenpäin yrityksessä.
Tuomo Lahti luovuttaa Konttoripisteen luottavaisin mielin osaaviin käsiin

"Yhtenä päivänä olin myymässä yritystä ja toisena päivänä en. Pohdin, kenelle olen valmis avaimeni luovuttamaan." Kuvassa Tuomo Lahti.


36 vuoden ajan Tuomo Lahti on mielletty olennaiseksi osaksi Konttoripistettä. Yhden hengen yrityksestä on kasvanut 22 henkeä työllistävä yritys, jolla on toimintaa jo kuudella paikkakunnalla.

Henkistä irtautumista Lahti on tehnyt Konttoripisteestä jo vuosia. Ajatus yrityksen myymisestä kypsyi pikkuhiljaa, kunnes kaupat konkretisoituivat alkuvuodesta sopivan ostajan löydyttyä. Konttoripiste siirtyi Pietarsaarelaisen JNT:n omistukseen ja jatkaa toimintaansa omalla brändillä.


Pitkä prosessi yrityskaupan takana


Ensimmäiset ajatukset yritystoiminnan myymisestä heräsivät noin kymmenen vuotta sitten, kun Tuomo Lahden lapset olivat valinneet omat koulutussuuntansa ja oli selvää, että perheen sisältä yritystoiminnalle ei löydy jatkajaa.

Toinen ja vaikein vaihe oli oma pään sisäinen keskustelu.

- Kävin itseni kanssa kahden vuoden ajan keskustelua. Yhtenä päivänä olin myymässä yritystä ja toisena päivänä en. Pohdin, kenelle olen valmis avaimeni luovuttamaan. Lähtökohtaisesti halusin löytää paikallisen omistajan, joka jatkaa tekemääni työtä sekä turvaa henkilöstön työpaikat ja asiakaspalvelun laadun. Halusin löytää sellaisen kumppanin, joka pystyy kehittämään liiketoimintaa. Oman päätöksen kypsyttyä myyntiprosessia oli mahdollisuus lähteä viemään eteenpäin.

Lahden mukaan liian moni yrittäjä ajaa yliajalle.

- Tein hyvissä ajoin ratkaisun siitä, että mieluummin toimin etukenossa kuin takakenossa. Myymisprosessiin kannattaa lähteä siinä vaiheessa, kun yrityksellä on vielä arvoa. Näin toimimalla arvostetaan osaavaa henkilökuntaa ja se on myös asiakkaille ja mahdolliselle ostajaehdokkaalle paras ratkaisu.

Ostajan löydyttyä oli edessä vielä pitkä myyntiprosessi, joka kesti kaikkine vaiheineen noin vuoden verran.


Levollinen. Luottavainen. Haikea.


Näillä sanoilla Tuomo Lahti kuvaa omia tunnelmiaan.

Levollinen siksi, että yritykselle löytyi hyvä, turvallinen ja pitkäaikainen omistaja omalta alueelta.

Luottavainen siksi, että positiot on pystytty täyttämään sisäisesti. Konttoripisteen ohjaksiin ovat tarttuneet sitoutuneet ihmiset ja yritys on hyvissä käsissä. Yrityksen toimitusjohtajan pestin otti vastaan Jarkko Pelto-Arvo ja myyntijohtajaksi nimitettiin Timo Kuivanto.

Haikea siksi, että 36 vuotta on pitkä aika rakentaa identiteettiään Konttoripisteen Tuomona. Matkan varrella on tullut myös monia ystäviä ja kavereita.

- Suuri rikkaus tässä työssä ovat ihmiset: sidosryhmät, asiakkaat ja työkaverit. Mielen täyttää positiivinen haikeuden sävy. Onneksi hyvä verkosto kannattelee yksityiselämän puolellakin: harrastukset, perhe, lapset ja lastenlapset. Ja on uutta yritystoimintaakin jo vireillä, Lahti paljastaa.

Tuomo Lahti on Konttoripisteen yritystoiminnassa mukana vuoden loppuun asti neuvonantajan ominaisuudessa. Jarkko Pelto-Arvo aloitti toimitusjohtajana 1.4.2022.

- Lähtökohtaisesti rooliini sisältyy myynnin sparrausta, ICT-puolen prosessien läpikäyntiä ja synergioiden hakua.


Tuomo Lahti vieraili Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimittamassa omistajavaihdospodissa kertomassa yrityskauppaan liittyvistä käytännön asioista. Podcastissa Lahti avaa tarkemmin prosessiin liittyviä asioita ja kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan.


Kuuntele Podcast

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.