Yritysten varautuminen mahdollisiin sähkökatkoihin


20.01.2023

Kuluvan talven mahdollisen sähköpulan aiheuttamat kiertävät sähkökatkot vaikuttavat myös yritysten toimintaan. Mikäli sähköpulaan joudutaan, verkkoyhtiöt kierrättävät sähkökatkoja arviolta 1-2 tunnin sykleissä.
Sähkökatkon yllättäessä yrityksen laitteet pimenevät ilman varavirtaa. Sähköpulatilanteessa sähkökatkot kestävät arvioiden mukaan 1-2 tuntia.
Sähkökatkon yllättäessä yrityksen laitteet pimenevät ilman varavirtaa. Sähköpulatilanteessa sähkökatkot kestävät arvioiden mukaan 1-2 tuntia.

Kaikki sähköä tarvitsevat työt keskeytyvät mikäli käytössä ei ole omaa varavirtaa. Operaattorit ovat informoineet, että puhe- ja tekstiviestipalvelut toimivat normaalisti, mutta datapalvelussa voi esiintyä viiveitä.

Miten varaudun sähkökatkoon?


Sähköpulatilanteesta tiedotetaan viranomaisten ja verkkoyhtiöiden taholta. Siinä vaiheessa, kun verkkoyhtiö kertoo tulevista sähkökatkoista, kannattaa mahdollisuuksien mukaan sammuttaa virta esimerkiksi monitoimilaitteista ja tallentaa tietokoneella kaikki keskeneräiset työt. Katkon jälkeen datayhteydet palautuvat normaaleiksi ja laitteet voidaan jälleen kytkeä päälle.

Mikäli sinulla on kysyttävää sähkökatkoihin varautumisesta ICT-palveluiden tai monitoimilaitteiden osalta tai haluat tarkemmin laatia varautumissuunnitelman sähkökatkojen varalta, ole yhteydessä yrityksesi Konttoripisteen yhteyshenkilöön.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.