Konttoripiste ja Kenneth From ovat palvelleet asiakkaita Pietarsaaressa jo 20 vuotta


15.02.2017

Kenneth From aloitti työt Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen Pietarsaaren toimipisteessä helmikuussa vuonna 1997 - silloin kun Pietarsaaren toimipistekin oli juuri avattu. Vuonna 2017 helmikuussa siitä tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta. Maailma muuttuu 20 vuodessa ja samalla on myös muuttunut Fromin työnkuva.

Konttoripiste yrityksenä on myös sopeutunut toimintaympäristön muutokseen. Nykyisin keskitytään entistä enemmän kehittämään asiakkaille kokonaisvaltaisia palveluratkaisuja.

Kenneth From on Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen Pietarsaaren toimipisteen yleismies Jantunen.

- Aloitin silloin aikanaan työt huoltomiehenä ja 20 vuotta sitten työ olikin pääsääntöisesti huoltotyötä. Mutta koko ajan enemmän ja enemmän mukaan alkoi tulla myös myyntityötä. Tänä päivänä olen sellainen yleismies Jantunen, teen lähes kaikkea. Puolet ajasta on asennuksia ja huoltoa, lopun ajan teen myyntiä, pidän putiikkia, hoidan tarvittavat tilaukset ja toimitan tavarat asiakkaille, From kertoo.

- Työ ja elämä ovat kouluttaneet myyntimieheksi. En ollut myyntimies aloittaessani. Ja edelleen viihdyn kyllä parhaiten ruuvimeisseli kädessäni, From nauraa.

- Mutta kyllä tosiasia on se, että 20 vuotta sitten kopiokoneita ja muita konttorilaitteita huollettiin paljon enemmän. Silloin esimerkiksi kopiokone vaati huoltoa puolen vuoden välein. Uuden tekniikan myötä toimintavarmuus on lisääntynyt ja huoltovälit pidentyneet.

Konttoripiste yrityksenä on myös sopeutunut toimintaympäristön muutokseen. Nykyisin keskitytään entistä enemmän kehittämään asiakkaille kokonaisvaltaisia palveluratkaisuja.

- Teemme nykyään paljon enemmän uusasennuksia kokonaisratkaisuina asiakkaille. Viimeiset viisi vuotta esimerkiksi esitystekniikan suunnittelu, toteutus ja asennus kouluihin ja muihin vastaaviin tiloihin ovat olleet iso juttu.

Semmoista tapausta en muista, että olisimme sanoneet että nyt luovutetaan ja sellaista tapausta ei saa tietysti tullakaan. Asiakas ei odota päivääkään, kun toimistolaitteet ovat epäkunnossa.

- Mutta paperijumituksien korjauksia ja syöttöpyörien vaihtoja me joudumme edelleen tekemään kopiokoneille. Se ei varmaan koskaan muutu, ainakaan niin pitkään, kun paperia syötetään kumiteloilla, From veikkaa.

Sitkeyttä ja huolellisuutta


48-vuotias From on yhden aikuisen lapsen isä ja kotona on myös avovaimo ja hänen kaksi lastaan. Vapaa-ajalla From harrastaa lenkkeilyä, valokuvausta ja autoja. Tällä hetkellä mies kunnostaa pikkutarkkuudella todellista klassikkoa eli vuoden 1957 Ford Fairlane -jenkkiautoa.

- Harrastan ensinnäkin lenkkeilyä. Aloin juosta 6-7-vuotiaana ja se pysyy mukana aina, vaikka välillä enemmän ja välillä vähemmän. Puolimaratoneille olen osallistunut.

- Autoja ja moottoripyöriä olen kunnostanut 10 vuotta. Ford Fairlane 57, jota kunnostan nyt, oli minulla liikenteessä kaksi vuotta, mutta nyt se on ollut kaksi vuotta purettuna ja kasauksessa. Kun aloitin kaksi vuotta sitten, minun piti vain hiukan siistiä konehuonetta, koska se oli vähän likainen. Mutta se meni siihen, että nyt koko auton etupää on purettu, From nauraa.

- Haluan kunnostaa auton kokonaan ja huolellisesti. Kaikki nivelet ja puslat on vaihdettu, ohjaus on uusittu, jarrut paranneltu, siistin kaikki mahdolliset osat ja viimeisenä leikkasin kaikki sähköt pois. Sähköt olivat niin vanhanaikaiset, että ne aiheuttaisivat paljon ongelmia, jos ei niitä uusi nykyaikaan. Kun auto on valmis, haluan että se on ihan uuden näköinen. Kokkolassa ajetaan Vappu-cruising ja siellä aion olla mukana, From lupaa.


Vaihtelevat mielenkiintoiset päivät ja mukava työporukka ovat auttaneet viihtymään saman työnantajan palveluksessa 20 vuotta, Kenneth From sanoo.

Äkkiseltään ajateltuna harrastuksilla ja työllä ei välttämättä ole paljon yhteistä, mutta lähemmin tarkasteltuna kyllä.

- Olen aina ruuvannut vapaa-aikanakin, työ ei eroa siitä mitenkään. Mutta ennen kaikkea tämä työ on sellaista, että periksi ei voi antaa koskaan. Toimintakuntoon se laite on saatava tavalla tai toisella.

- Semmoista tapausta en muista, että olisimme sanoneet että nyt luovutetaan ja sellaista tapausta ei saa tietysti tullakaan. Asiakas ei odota päivääkään, kun toimistolaitteet ovat epäkunnossa. Meidän täytyy ymmärtää, että asiakkaan työn kannalta on niin tärkeää, että koneet saadaan toimimaan mahdollisimman pian.

Sitkeys, kestävyys ja huolellisuus auttavat pärjäämään työssä. Vaihtelevat mielenkiintoiset päivät ja mukava työporukka ovat auttaneet viihtymään saman työnantajan palveluksessa 20 vuotta. Suurimmat onnistumisen kokemukset tulevat asiakkaiden palautteena.

- Mainitaan onnistumisina esimerkiksi ne tapaukset, kun olemme toteuttaneet luokkahuoneeseen esitystekniikan ratkaisut. Ja sitten kun käymme ne läpi yhdessä opettajan kanssa, niin tuntuuhan se todella hyvältä, kun opettaja on kiitollinen ja oikein odottaa innoissaan, että pääsee hyödyntämään uusia laitteita opetuksessa, From hymyilee.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.