Räätälöityjä kuljetusratkaisuja 3D-suunnittelulla


02.05.2017

Tyllis Oy Ab kasvoi kyläkorjaamosta moderniksi, kansainväliseksi konepajaksi


Tyllis Oy Ab:n tarina alkoi jo vuonna 1956, jolloin Tyllin perhe perusti maatalouskoneita korjaavan pajan Kokkolaan. Koneiden korjauksen lisäksi valmistettiin kottikärryjä. Vähitellen tuotanto laajeni muun muassa kuorma-autojen päällirakenteisiin. Tänä päivänä Tyllis on moderni ja monipuolinen kuljetusratkaisujen ammattilainen, joka valmistaa tilauksesta esimerkiksi rahtilavoja, perävaunuja, kapelleja, nosturiautoja sekä puoliperävaunuja. Lisäksi edustuksessa ovat Hiab-, Multilift-, Loglift- ja Zepro-tuotteet.

Göran Tylli ei murehdi IT-asioita.

Asiakkaan tarpeisiin valmistettava tuote saa alkunsa suunnittelijan työpöydältä. IT-ratkaisulla on merkittävä rooli suunnitteluprosessin etenemisessä. Nopeus, suorituskyky ja luotettavuus ovat avaintekijöitä.

Toimitusjohtaja Göran Tylli on keskittänyt hankinnat yhdelle kumppanille: ”Olemme vuodesta 2009 tehneet yhteistyötä paikallisen Data Group Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen kanssa. IT-laitteet ja -ylläpito sekä kaikki toimistotarvikkeet tulevat Konttoripisteeltä. Laitteet päivitetään ja huolletaan tarpeen mukaan etäyhteydellä tai paikan päällä. Minun ei tarvitse koskaan miettiä, mihin otan yhteyttä eri tilanteissa.”

3D-suunnittelu vaatii grafiikkatehoa ja suorituskykyä


3D-suunnittelu vaatii suorituskykyiset ja grafiikkateholtaan erinomaiset työvälineet. Erikoistuotteet mallinnetaan asennetuilla 3D-suunnitteluohjelmistoilla, kuten Autocadilla. Prosessoritehoa vaatii myös tehotyöasemilla suoritettava lujuuslaskenta, joka on olennainen osa suunnitteluprosessia. Fujitsun Superior IPS-näytöt tarkalla erottelukyvyllä täydentävät suunnittelijan työpakin.

Asiakkaan hyväksyttyä piirustukset työ siirtyy tuotantoon. Tuotannossa vuosikymmenien pohjalainen kokemus ja uusimman teknologian hyödyntäminen yhdistyvät millintarkaksi lopputulokseksi. Ja asiakas saa tuotteen, joka on tehty juuri hänen tarpeisiinsa.

Työprosessin jokaisessa vaiheessa on dokumentit varmistettava. Työt tallennetaan yrityksen tiloissa sijaitsevalla Fujitsun PRIMERGY-palvelimelle, joka on varmistettu edelleen ulkoiseen pilvipalveluun. Näin tiedot saadaan palautettua tarvittaessa nopeasti ja varmasti. Suunnittelija voi olla varma, ettei työtä tarvitse tehdä kahteen kertaan. Ratkaisussa on huomioitu myös skaalautuvuuden mahdollisuus yrityksen kasvaessa.

Göran Tylli on lähes viikoittain liikenteessä tavaten asiakkaita ja jälleenmyyjiä. Myynnistä 65 % tulee muista Pohjoismaista ja loput kotimaasta. Tien päällä on pystyttävä hoitamaan yhteydet toimistoon, suunnitteluun, asiakkaisiin ja yrityksen järjestelmiin. Toimitusjohtajan luotettava matkakumppani on Fujitsun tehokas LIFEBOOK E556 -kannettava.

Tyllis Oy Ab:n liikevaihto on kasvanut liki 10 miljoonaan euroon. Nopea kasvu vaatii hyvää yhteispeliä kaikilta myynnistä tuotantoon ja jälkimarkkinointiin - IT-järjestelmän on hoidettava oma tehtävänsä samalla nopeudella ja toimintavarmuudella.

”Minun ei tarvitse itse murehtia IT-asioita"


Toimitusjohtaja Tylli suosittelee vastaavaa toimintamallia: ”Kun IT- ja materiaalihankinnat järjestelmän ylläpitoineen on ulkoistettu yhdelle kumppanille, minun ei tarvitse murehtia näitä asioita; voin keskittyä omaan työhöni. Keski-Pohjanmaan Konttoripiste toimittaa meille kaiken tarvittavan kilpailukyisillä hinnoilla. Hankimme myös jatkossa tarvitsemamme laitteet ja palvelut heiltä. Fujitsun laitteet ovat osoittautuneet luotettaviksi - hinta-laatu -suhde on erinomainen. Laitevikojen määrä on ollut niin pieni, etten edes osaa niitä tässä nimetä.”

Fujitsu 18.04.2017

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.