Laadukkaat ja käytännölliset toimistokalusteet ovat tärkeä osa toimistohotellia


18.11.2016

Energia Kiinteistöt Oy tuottaa innovatiivisia kiinteistöratkaisuja. Kiinteistöjen suunnittelussa ja toteutuksessa pyrkimyksenä on hakea optimaalinen ratkaisu asiakkaan tarpeisiin ja alusta saakka huolehtia myös kiinteistöjen vuokralaisten kytkeytymisestä uuteen ympäristöönsä. Tällä periaatteella on toteutettu Pyhäjoella Ollinmäen teollisuusalueella sijaitseva toimistohotelli Energy Tower, jonka toimistokalusteet toimitti kokonaisvaltaisena ratkaisuna Keski-Pohjanmaan Konttoripiste.

Gisella Ohvo ja Jukka Juola tietävät, että toimistohotellissa valmiit kalusteratkaisut ovat olennainen osa hyvää palvelua.

- Energy Towerin tarina sai alkunsa marraskuussa vuonna 2014. Olin käymässä Kokkolassa Port Towerissa ja siellä ylimmässä kerroksessa sain ahaa-elämyksen, että tarvitsemme tällaisen vastaavan Pyhäjoelle. Kysyin kunnanjohtaja Matti Sorosen mielipidettä ja sen jälkeen aloimme etsiä kiinteistölle sopivaa tonttia, muistelee Energia Kiinteistöt Oy:n yksi perustajista Jukka Juola.

Sopiva tontti löytyi ja nyt 8-tien varrella seisoo joulukuussa 2015 valmistunut Energy Tower, jonka omistavat Energia Kiinteistöt Oy ja kunnallinen Pyhäjoen Teollisuusuyhtiö Oy. Paikallisten asukkaiden ”Toveriksi” ristimä toimistohotelli rakennettiin palvelemaan selkeää tarkoitusta.

- Energy Tower on rakennettu Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen innoittamana ja ydinvoimalaa rakentavien yhtiöiden tarpeita varten. Ideana oli se, että saamme heti kerättyä ensimmäiset tulijat toimistohotelliin, jotta yritykset voivat verkostoitua keskenään, Juola kertoo.

Huoneet loppuivat kesken. Olisi pitänyt tehdä korkeampi torni saman tien, vaikka kyseessä onkin Pyhäjoen ensimmäinen rakennus, jossa on hissi.

Yritykset löysivätkin nopeasti Energy Toweriin. Rakennuksen ylimmän kerroksen avokonttori on Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen toimittaja RAOS Project Oy:n käytössä ja toinen kerros ydinvoimalan pääurakoitsija Titan-2:n käytössä. Lisäksi tiloissa on vuokralaisina usea Hanhikivi 1 -hankkeen aliurakoitsija.

- Huoneet loppuivat kesken. Olisi pitänyt tehdä korkeampi torni saman tien, vaikka kyseessä onkin Pyhäjoen ensimmäinen rakennus, jossa on hissi, Jukka Juola nauraa.

Kalusteratkaisut yhteistyössä Konttoripisteen ja Adin kanssa


Kun kiinteistö suunnitellaan alusta asti optimaalisesti asiakkaan tarpeisiin, olennainen osa hyvää kokonaispalvelua on myös se, että kiinteistö on kalustettu valmiiksi yritysten tarpeisiin. Energy Towerin kalustus toteutettiin kokonaisratkaisuna yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Konttoripisteen ja kalustevalmistaja Adin kanssa. Energy Towerin puolesta kalustohankinnan vastaavana projektissa oli Gisella Ohvo.

- Konttoripisteen Hannu Vanhala esitteli meille Adin kalusteita ja saimme myös koekäyttää niitä. Pidimme myös muutaman puhelinneuvottelun Adin sisustussuunnittelijan kanssa, jotta tiesimme mitä vaihtoehtoja on tarjolla. Totesimme Adin kalusteet mieluisiksi ja käytännöllisiksi ja ne myös vakuuttivat laadullaan, Ohvo kertoo.

- Meillä oli rakennuksen pohjapiirustus, johon teimme itse ensin omat suunnitelmamme. Lähetimme meidän piirustukset Adille ja sieltä tuli takaisin heidän ehdotuksensa. Näin muokkasimme suunnitelmaa puolin ja toisin muutaman kerran.

Gisella Ohvo on tyytyväinen Adin kalusteiden ergonomiaan ja erityisesti sähköpöytien käytännöllisyyteen.

Isoin haaste oli saada tietty määrä työpisteitä mahtumaan määrättyihin tiloihin ja juuri siinä Adin asiantuntemuksesta oli paljon apua.

- Kolmannen kerroksen avokonttori oli erityisen haasteellinen, koska siellä on paljon työntekijöitä. Kaikki piti saada mahtumaan ja kaikille piti saada myös oma työrauha. Siihen tuli hyviä ratkaisuja Adilta, Ohvo kehuu.

Energy Towerissa vuokralla olevat yritykset ovat vaativia asiakkaita. Koska kyseessä on nimenomaan toimistohotelli, vaatimukset kalusteratkaisuillekin ovat kovat.

- Voisi sanoa, että paikalla olevat yritykset ovat hyvällä tavalla vaativia asiakkaita. He kiinnittävät esimerkiksi erityistä huomiota ergonomiaan. Kaikki kalusteet pitää olla juuri sopivia. Sen takia on ollut erittäin hyvä, että yhteistyö kalustetoimittajan kanssa sujuu ja olemme saaneet Hannun kanssa hioa pienetkin yksityiskohdat viimeisen päälle. Hannu on tikkana paikalla, kun soitamme hänelle, Jukka Juola kiittää.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.