Konttoripiste viritti KPO:n esitystekniikan kuntoon


05.10.2021

Lähes 700 miljoonan euron liikevaihdolla operoiva Osuuskauppa KPO totesi, että pääkonttorin esitystekniikka ei vastannut nykyajan vaatimuksia. Konttoripiste kutsuttiin paikalle - ja lopputulos jopa ylitti odotukset.
Konttoripiste viritti KPO:n esitystekniikan kuntoon

KPO:n laskentapäälikkö Jaakko Ojala toteaa, että koronan myötä aukesi tilaisuus laittaa KPO:n pääkonttorilla kaikki asiat kerralla kuntoon.


S-ryhmään kuuluvan KPO:n pääkonttori sijaitsee Kokkolan Prisman rautatien puoleisessa päädyssä. Kauppa on tuttu jokaiselle kokkolalaiselle, mutta harva tietää, että samassa rakennuksessa työskentelee toimiston puolella yli 60 työntekijää.

Pääkonttorin kokoustilat olivat remontin tarpeessa. Muun muassa esitystekniikka oli parhaat päivänsä nähnyt.

- Kuvayhteydet pätkivät ja äänentoisto temppuili. Projekti lähti esitystekniikan suhteen siitä, että kokoustilojen AV-tekniikkaa piti uusia, KPO:n laskentapäällikkö Jaakko Ojala toteaa.

KPO:n pääkonttorin remonttityöt ajoittuivat samalle ajanjaksolle kuin maailmaa ravistellut koronapandemia. Laskentapäällikkö Ojala näkee, että pandemia saattoi osaltaan myös vaikuttaa positiivisesti toteutettuun kokonaisuuteen.

- Nyt oli aikaa laittaa kaikki asiat kerralla kuntoon. Nykymaailmassa pitää olla yhteydet ja esitystekniikat huippuiskussa, kun yhä enemmän asioita hoidetaan etänä, Ojala sanoo.


Talousjohdon assistentti Piia Vuorinen esittelee KPO:n johtokunnan kokoustiloja. Taustalla näkyy neljästä 55 tuuman näytöstä yhdistetty kokonaisuus.

Esitystekniikan merkitys kasvaa


Konttoripisteen AV-asiantuntija Harri Nissilä otti projektista vastuun. Kun kaikki on nyt valmista, ei puhuta enää AV:n uudistamisesta, vaan esitystekniikan tuomisesta kokonaisvaltaisesti 2020-luvulle.

KPO:n toimiston ensimmäisessä kerroksessa on kokoustila, jonka keskellä olevan noin 15 hengen pöydän äärelle KPO:n hallitus toimitusjohtaja Kim Biskopin johdolla kokoontuu säännöllisesti. Seinällä komeilee iso, neljästä 55 tuuman näytöstä yhdistetty kokonaisuus, joka takaa sen, että kuva näkyy selkeänä koko huoneeseen.

- Toiveena esitettiin, että jokaisella hallituksen jäsenellä olisi oma kuvakaapeli, jonka kautta he saavat oman koneensa materiaalin näkyville isolle näytölle. Se toteutettiin ja nyt jokaisen henkilökohtainen pääte on yhdistetty isoon näyttöön HDMI-kaapeleilla. Kaapelit ovat automaattisesti sähköisesti kelautuvia eli ne eivät jää pöydälle käytön jälkeen sikin sokin, vaan paikat pysyvät siistinä, Konttoripisteen Nissilä toteaa.


Kehikkovalkokangas mittatilaustyönä


Pääkonttorin toisessa kerroksessa on iso auditoriotyyppinen kokoustila, jossa katseet kiinnittyvät heti Konttoripisteen toimittamaan ja asentamaan mittatilaustyönä rakennettuun kehikkovalkokankaaseen. Peräti kuusi metriä leveä ja lähes kolme metriä korkea valkokangas on yhdistetty kattoon asennettuun projektoriin.

- Projektorin kuvat tulevat videoprosessorin kautta. Sen avulla kehikkovalkokankaalla voidaan näyttää joko yksi iso kuva tai kaksi pientä. Kahden eri PC:n kuvaa voidaan näyttää samaan aikaan, Nissilä sanoo.

Toisen kerroksen ison kokoustilan voi liukuovia avaamalla yhdistää pienempään kokoustilaan. Pienempään kokoustilaan on rakennettu samat tekniset ratkaisut kuin isommassa tilassa, mutta vähän pienemmässä mittakaavassa.

- Langattomilla, helposti siirrettävillä mikrofoneilla, saadaan tehostettua ääntä saliin. Kokoustiloissa on myös suomalaisen perheyrityksen Genelecin kaiuttimet. Ääni kuuluu selkeästi niin salissa kuin videoyhteyksien kautta toiseen suuntaan, Nissilä kertoo.

Projektorin viereen on asennettu PTZ- eli kääntöpääkamera, joka on yhdistetty ohjauspaneeliin. Ohjauspaneelin kautta hallitaan myös huoneen valaistus.

Toisessa kerroksessa on myös oleskelutila, johon on asennettu kotimainen iDiD-infonäyttöjärjestelmä. Näyttöjä käytetään esimerkiksi talon sisäiseen markkinointiin tai tiedottamiseen.


Helppokäyttöinen. Esitystekniikkaa hallitaan ohjauspaneelilla, joka on asennettu 10 tuumaiseen tablettiin.


Käyttäjäystävällisyys lähtökohtana


Talousjohdon assistentti Piia Vuorinen esittelee KPO:n uusia tiloja, joissa on panostettu tekniikan lisäksi myös sisustukseen ja valaistukseen.

- Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Esitystekniikka on nyt viety aivan uudelle tasolle. Kaikki on toiminut niin kuin toivottiin - jopa paremmin, Vuorinen sanoo.

Ensimmäisen ja toisen kerroksen kokoushuoneiden laitteistoja hallitsevat sihteeri ja kokouksen puheenjohtaja. Vastuuhenkilöillä on kymmenentuumaiset kosketusnäytöt, joissa on ohjauspaneeli, jonka avulla hallitaan kokonaisuutta.

- Kaikki ratkaisut on tehty käyttäjille mahdollisimman suoraviivaisiksi ja helppokäyttöisiksi. Ei tarvitse olla tekniikkaguru, että näitä osaa käyttää, Harri Nissilä kertoo.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.