Timo Kuivanto tuntee yritysten tarpeet yli 30 vuoden kokemuksella


21.11.2023

Konttoripisteen supliikkina myyntimiehenä tutuksi tullut Timo Kuivanto tietää yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella, mitä asiakkaat haluavat. Konttoripisteen ”yhden luukun konsepti” on asiakkaiden mieleen. Yritykset haluavat vähentää toimittajia ja hankkia yhdeltä toimijalta kaiken tarvittavan toimistoon.
Timo Kuivanto tuntee yritysten tarpeet yli 30 vuoden kokemuksella

Toimistotarvikkeet ovat alusta saakka olleet oleellinen osa Konttoripisteen palvelutarjoomaa. Timo Kuivanto esittelee asiakirjatuhoojia, joiden avulla on helppo huolehtia, että arkaluontoiset paperit eivät päädy vääriin käsiin.


Timo Kuivanto tuli Konttoripisteelle vuonna 1991 myymään kirjoituskoneita, fakseja ja kopiokoneita.

— Silloin ei vielä puhuttu monitoimilaitteista tai IT:stä. ATK tuli siinä sitten aika pian mukaan kuvioihin, Kuivanto muistelee.

Mies on seurannut läheltä alan muutosta ja yritysten muuttuneita tarpeita.

- Ollaan markkinoitu tätä yhden luukun taktiikkaa ja se kyllä toimii. JNT:n fuusion myötä palvelupaketti kasvaa entisestään. Jos yrityksellä on tyhjä tila, niin meiltä saa käytännössä kaiken kuidusta laitteisiin ja kalusteisiin.

Osalle asiakkaista toimitetaan jopa kahvit hyllytyspalveluiden yhteydessä.

— Jos joku asiakas haluaa kaurahiutaleet hyllyyn, niin eiköhän meiltä Elovenankin toimitus onnistu, Kuivanto nauraa.


Pitkäjänteinen myyntityö tuottaa tulosta


Kuivannolla on Keski-Pohjanmaan alueella laajat verkostot. Kokkolan alueelta ei löydy kovin monta yrittäjää, jota mies ei tunne. Laaja verkosto on menestyvän myyntimiehen salaisuus.

— Tärkeä suositus on, jos yrittäjä sanoo toiselle, että tämä kaveri tietää jostain jotakin ja hoitaa kyllä homman. Sitä kautta tulee kiitos ja tieto hyvin tehdystä työstä.

Timo Kuivanto kiteyttää myyntimiehen periaatteensa neljään sanaan: pitkäjänteisyys, sisu, sinnikkyys ja periksiantamattomuus.

"Teemme sen, mitä lupaamme"

Kuivanto hoitaa asiakassuhteita kokonaisvaltaisesti. Hän etsii asiakkaan kanssa yhdessä toimivan kokonaisratkaisun. Tuotereppuun kuuluvat kaikki tuotteet, vaikka hän toimii JNT:llä Konica Minoltan vastuumyyjänä.

- On hyvä, että jokaista nippelitietoa ei tarvitse osata ja muistaa. Jos myydään esimerkiksi palvelinpuolta tai konesaliratkaisuja, niin sitten otetaan tekniikasta mukaan sellainen kaveri, joka niistä enemmän tietää.

Kuivanto kuvailee, että hänen tehtävänsä myyjänä on toimia ovien, ja varsinkin uusien ovien avaajana.

Konttoripisteen menestyksen salaisuudeksi mies nostaa tärkeimmäksi palvelun laadun, mistä onkin usein saatu kiitosta.

— Olemme rehti ja aito yhteistyökumppani. Teemme sen, mitä lupaamme ja pitkällä aikavälillä olemme kilpailukykyinen kumppani myös hinnallisesti.

Timo Kuivanto myy jatkossa JNT:n brändin alla kaiken tarvittavan toimistoon. Lisäksi hän toimii Konica Minoltan vastuumyyjänä.
Timo Kuivanto myy jatkossa JNT:n brändin alla kaiken tarvittavan toimistoon. Lisäksi hän toimii Konica Minoltan vastuumyyjänä.


Paraneeko vaihtamalla?


Konttoripisteellä on perinteisesti pitkiä työsuhteita. Työperhe on pysynyt aika lailla muuttumattomana. Fuusion myötä perheenjäseniä tulee vain reilusti enemmän.

— Työkavereiden kanssa vietetään arkisin enemmän aikaa kuin kotona, niin onhan tämä sellainen iso perhe. Aina ei tietenkään ole mukava lähteä töihin, mutta ehdottomasti niitä päiviä on enemmän, kun on kiva lähteä töihin, Timo Kuivanto kiteyttää.

Ala menee eteenpäin kovaa vauhtia ja päivät ja viikot ovat niin vaihtelevia, että työssä ei ole leipääntymisen vaaraa. Toki osaavaa myyntimiestä on välillä kysytty muualle töihin.

— Silloin on täytynyt puntaroida asioita, mutta olen todennut, että vaihtamalla ei parane. Paitsi jos käyttää Konttoripisteen ja JNT:n kilpailijan palveluita, Kuivanto lisää nauraen.

Timo Kuivanto näkee yhdistymisessä ison potentiaalin myös oman työnsä näkökulmasta.

- Toimimme Kristiinankaupungista Ouluun, joten maantieteellisesti tuolle välille mahtuu paljon potentiaalisia yrityksiä.

Yhdistymisen myötä Kuivannon työ jatkuu ennallaan.

- Edelleen saa soittaa ja mielellään tulen käymään asiakkaiden luona. Myös ruotsin kielellä asioiminen sujuu, Kuivanto vinkkaa.


Konttoripiste fuusioituu osaksi JNT:tä 1.1.2024 alkaen. Konttoripisteen yhteyshenkilöt ja puhelinnumerot sekä asiakkaiden palvelut ja sopimukset säilyvät ennallaan. Lue linkin takaa fuusion myötä laajenevista palveluista.

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!


<< Palaa julkaisuihin

Tilaa uutiskirjeemme

Saat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa toimistosi arjen tehostamiseksi.